Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lastbil innehållande farligt gods har vält

Väg E22 har på torsdagseftermiddagen stängts av efter en allvarlig trafikolycka – och det kommer att vara avstängt en stor del av natten.

Enligt polisen har en lastbil, innehållande farligt gods, vält och ett stort räddningsarbete är påbörjat. Även diesel har läckt ut.

– Det är något som kan vara frätande, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson i syd.

Det var vid 17-tiden på torsdagseftermiddagen totalstängt på E22 i Bromölla kommun. I höjd med Bäckaskog, vid avfarten mot Trolle-Ljungby, har en lastbil vält.

E22 stängdes initialt av i västergående riktning.

– Det är i västergående körbana och enligt uppgifterna är det en lastbil med farligt gods som har vält, säger Rickard Lundqvist hos polisen i syd.

– Uppgifterna vi har fått är att det är något som heter järnkloridlösning i lastbilen, egenskaperna på det är frätande eller svagt frätande, fortsätter han.

Stort räddningsarbete

Polisen vet inte om det är något läckage på platsen, men med tanke på risken valde man att stänga av hela den västergående körbanan. 

– Det kommer att vara avstängt så länge arbetet pågår, men det finns ingen prognos för hur länge det är i nuläget, säger Rickard Lundqvist.

– När det är farligt gods måste man gå varsamt fram.

Det ska enligt polisen bara vara lastbilen som är involverad i olyckan. Polisen har även stängt av avfarten vid Gualöv, öster om olyckan, för att förhindra bilar från att köra förbi på platsen.

Enligt Kvällspostens fotograf på plats uppstod även ett par mindre olyckor som en följd av av lastbilsolyckan. 

– Tydligen har det varit ett par kökrockar lite längre norrut på vägen, säger Jens Christian. 

Föraren ska tas om hand av ambulans som har fått poliseskort fram till platsen. 

Avstängt under natten

Senare på eftermiddagen meddelade räddningsledare Johan Sjöberg att vägen kommer att vara avstängd en stor del av natten.

Ämnet ska dock inte vara farligt om man inte får det på sig.

– Man ska inte få det på sig, men vi har trafik i ena körbanan som passerar, i östlig riktning. Det här kommer att ta större delen av natten. Vi ska tömma bilen och tömma släpet och sedan ska det bärgas. Vi kommer också att gräva eftersom det har läckt ut diesel, säger Johan Sjöberg.

Han tillägger att även östlig riktning kommer att stängas av så småningom. Under torsdagskvällen krockade även flera bilar vid Lund, E22. Även där stängs vägen av i båda riktningarna och hur länge stoppet varar är okänt. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!