Skyltrampen rasade efter olyckan Foto: Mikael NilssonSkyltrampen rasade efter olyckan Foto: Mikael Nilsson
Skyltrampen rasade efter olyckan Foto: Mikael Nilsson
Lastbilschauffören chockades av olyckan och har förts till sjukhus. Foto: Jonathan AppelqvistLastbilschauffören chockades av olyckan och har förts till sjukhus. Foto: Jonathan Appelqvist
Lastbilschauffören chockades av olyckan och har förts till sjukhus. Foto: Jonathan Appelqvist

Skyltportal rasade efter lastbilskrasch

Publicerad

En lastbil med kran drog vid 16-tiden på fredagen ned en stor skyltportal vid Dalaplan i Malmö. Fordonet la sig därefter på sidan.

Lastbilschauffören chockades av händelsen och fördes senare i ambulans till sjukhus.

Trafikolyckan har orsakat stora störningar i trafiken med långa köer som följd. Olyckan inträffade i korsningen John Ericssons väg och Per Albin Hanssons väg i Malmö.

Orsaken till olyckan är inledningsvis oklar. Men det finns en uppgift om att lastbilen av misstag kört in i en stolpe och därefter dragit ned portalen vid korsningen.

Chauffören räddades genom vindrutan

Lastbilen la sig i samband med olyckan på sidan och chauffören fick räddas ur fordonet genom att man slog hål i vindrutan. 

Polis, ambulans och räddningstjänst finns på plats vid olycksplatsen. Det finns inga uppgifter om att ytterligare personer skadats vid händelsen. 

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag