Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ung man död efter skottlossning i Malmö

En person förd till sjukhus efter misstänkt skottlossning i Malmö.
Vittnen uppger att det är en ”yngre person” som blivit skjuten. Skottlossningen inträffade utanför en frisörsalong.
Foto: Mikael Nilsson
Poliser på platsen har bland annat förhört vittnen till skottlossningen.
Foto: MIKAEL NILSSON / MIKAEL NILSSON

En man i 25-årsåldern är död efter tisdagens skottlossning i Holma. Han är känd sedan tidigare av polisen och har tidvis levt med skyddad adress.

Polisen larmades om skottlossningen vid klockan 17.19 på tisdagseftermiddagen. 

– Vi är på plats med flera patruller och vi håller på att prata med folk som rört sig utomhus vid det här tillfället, säger Patric Fors vid polisen.

Larmet om skottlossningen nådde polisen vid klockan 17.19 på tisdagen, när flera personer hörde av sig efter att ha hört smällar i området.

– Vi får in flera samtal om att man har hört misstänkta pistolskott vid Hyllie. Vi larmar flera patruller dit och ungefär samtidigt som vi landar är där en person som kommer in till sjukhus med misstänkta skottskador, säger Patric Fors vid polisens regionledningscentral i Malmö. 

Mannen som sköts är i 25-årsåldern. Skjutningen inträffade utanför en frisörsalong. Han är känd sedan tidigare av polisen och har förekommit i tungt kriminella kretsar. 25-åringen åtalades nyligen och har tidigare dömts för bland annat rån.

Den döde mannen kommer från Malmö men har i perioder bott på annan ort och även haft skyddad adress. Det framgår bland annat av handlingar som Kvällsposten tagit del av.

Flera polispatruller skickades till platsen, och ett område spärrades av.

– Vi är nu på plats med flera patruller och vi håller på att prata med folk som rört sig utomhus vid det här tillfället, säger Patric Fors.

Senare under tisdagskvällen meddelade polisen att den skadade mannen är avliden. Hans anhöriga är underättade.

En person gripen

Under kvällen har polisen i Malmö gjort ett tillslag mot en adress på Möllan. En person är gripen på adressen - misstänkt för någon form av inblandning i tisdagens dödsskjutning. Mannen som är gripen är i 20-årsåldern. Han är enligt vad Kvällsposten erfar inte tidigare dömd för något brott.

– Vi ska utreda om han har koppling till skjutningen, säger Patric Fors.

Vad gjorde att ni rikta in er på just den adressen?

– Det går vi inte in på i nuläget.

Initialt är mannen skäligen misstänkt för mord, skriver polisen på sin hemsida. Polisen söker även efter fler gärningsmän och berättar att det finns flera vittnen till delar av tisdagens skottlossning.