Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

25-årig man död efter skottlossning

Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador och dödförklarades där. Polisen har ingen tydlig uppfattning om motivet till dådet. Foto: Helene Bengtsson/Mediabasen
Polis och ambulans åkte till Blåkullagatan i Helsingborg med anledning av flera uppringare som berättade om en skottlossning. Foto: Google Maps

En 25-årig man sköts till döds i Helsingborg på fredagsmorgonen.

– Han träffades av flera skott i huvudet och bröstet, säger Kenneth Andersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Ingen har ännu gripits för dådet.

Klockan 08.46 larmade flera personer polisen om en skottlossning på Blåkullagatan i Helsingborg.

– Jag var nyvaken och stod i köket och skulle göra kaffe när jag hörde två–tre smällar. Jag såg en vit skåpbil utanför och trodde först att det var en hantverkare som slog med hammare, berättar en boende.

– När jag gick ut såg jag en man ligga på marken. Många människor stod runt honom. Jag vet vem mannen är och har träffat honom på gatan och hälsat flera gånger. Han sköts utanför sin port. Han var skjuten i huvudet.

Den 25-årige mannan fördes med ambulans till sjukhus där dödsfallet konstaterades. Anhöriga är underrättade.

Enligt uppgifter till Helsingborgs Dagblad ska 25-åringen ha fått ett telefonsamtal och lockats ut från sitt hus när han sköts. Flera personer såg en maskerad man springa från platsen. Detta är dock inget som polisen bekräftar.

Tomhylsor hittades

Området spärrades av. Polisen säkrade flera tomhylsor, sökte i området med hundpatruller och pratade med vittnen. Tekniker gick in och ut från porten där mannen hade bott. Utanför hade tekniker placerat ut elva markörer som markerade olika fynd. 

– Vi hade strax under tio patruller på platsen, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral i region Syd.

Jourhavande förundersökningsledare Kenneth Andersson säger att mannen i och för sig var bekant för polisen men att han inte gjort sig känd för någon grövre brottslighet. 

Händelsen rubriceras som mord alternativt dråp. Polisen efterlyser nu fler vittnen.

– Har man sett någonting är det tacksamt om man hör av sig till polisen på telefon 11414, säger Kim Hild.

Ytterligare ett mord

För knappt tre veckor sedan begicks också ett misstänkt mord i bostadsområdet Drottninghög. En död man hittades i en park av en person som rastade sin hund. Ingen har gripits för det dådet.

– Området är nedtyngt av brottslighet och olika konstellationer som rör sig där, säger Kenneth Andersson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!