Man hittad skadad efter skottlossning

Publicerad
Uppdaterad

Flera uppringare larmade polisen att flera höga smällar hade hörts på en adress i Helsingborg.

När polisen kom till platsen hittade de en skottskadad man.

– Det handlar om allvarliga skador, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisregion nordvästra Skåne.

Med start strax innan klockan 22 på måndagskvällen ringde flera personer polisen och larmade om att det hörts flera misstänkta skott på Domaregatan, på området Elineberg i Helsingborg.

Polisen åkte till platsen och hittade en skottskadad man i 25-årsåldern på området som har tagits om hand av ambulans. Hans skadeläge var allvarligt, men han ska ha varit vaken och talbar.

På tisdagsmorgonen var mannen fortfarande i behov av vård.

– Han är kvar på sjukhus. Det handlar om allvarliga skador, men hur pass allvarliga kan jag inte gå ut med, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisregion nordvästra Skåne.

Platsen avspärrad

Två personer hämtades in till förhör redan på måndagskvällen.

– De är inte misstänkta för brottet. Det ingår i rutinen att ha ett flertal förhör.

Nu arbetar polisen på platsen för att få fram vittnesuppgifter och ta reda på vad som har hänt. Platsen spärrades på måndagskvällen av för teknisk undersökning och mannens kläder har tagits i beslag som bevismaterial.

– Vi fortsätter att arbeta brett i ärendet och samlar in information som vi sedan sammanställer, säger Åsa Emanuelsson.

Polisen har inlett en förundersökning om mord– eller dråpförsök.

Ingen person ska ha gripits för skjutningen.

Relaterade ämnen
Maja Strömberg
Maja Strömberg
Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag