Det är långa köer efter en olycka på Saxtorpsvägen – där all trafik från E6 under helgen har kört. Foto: LäsarbildDet är långa köer efter en olycka på Saxtorpsvägen – där all trafik från E6 under helgen har kört. Foto: Läsarbild
Det är långa köer efter en olycka på Saxtorpsvägen – där all trafik från E6 under helgen har kört. Foto: Läsarbild
Det har på söndagseftermiddagen inträffat en olycka intill E6, i höjd med Saxtorp. Foto: LäsarbildDet har på söndagseftermiddagen inträffat en olycka intill E6, i höjd med Saxtorp. Foto: Läsarbild
Det har på söndagseftermiddagen inträffat en olycka intill E6, i höjd med Saxtorp.  Foto: Läsarbild

Långa köer efter olycka på landsväg

Publicerad

Det har på söndagseftermiddagen inträffat en olycka intill E6, i höjd med Saxtorp.

Omständigheterna för olyckan är okänd – men klart är att olyckan orsakat mycket långa köer.

Sedan tidigare byts en vägbro ut på E6.

Det är just vägbrobytet som har gjort att E6, norr om trafikplats Lundåkra, i höjd med Saxtorp, stängts av.

Arbetet inleddes under torsdagskvällen och precis som Trafikverket befarade har det under helgen inneburit trafikstockning på platsen. Arbetet beräknas vara klart på måndagen och vägen förbi platser har under helgen dirigerats om – sju kilometer motorväg blir 15 kilometer landsväg, för bilisterna.

Det är på landsvägen som olyckan har inträffat på söndagen – med enormt långa köer som följd.

– Det är när man kommer från Malmö. Det står stilla på Saxtorpsvägen och köerna ringlar sig en bit ut på motorvägen, säger en läsare som har hört av sig till Kvällsposten.

 

LÄS MER: Trafikkaos väntar när bro på E6 byts ut

 

Långa köer på motorvägen

Hos polisens ledningscentral har man inte mycket information om olyckan.

Däremot har Lars Sätmark från Trafikverket tidigare berättat att det kommer att bli problem. Sätmark har även uppmanat alla som passerar motorvägen att visa hänsyn och följa vägskyltningen som anges på motorvägen under ombyggnaden. 

– Vi är tacksamma för alla som kan välja andra vägar, det kommer vara väldigt mycket bilar, har han sagt till Kvällsposten.

 

LÄS MER: E6 byggs om – så kan du åka istället

 

Så kan du köra istället

Väg E6 är stängd från klockan 20 på torsdag den 10 augusti fram till måndag den 14 augusti klockan 05.

Mindre vägar: Kör du söderut mot Malmö eller norrut mot Helsingborg välj väg 17 och väg 110 som sedan leder in på E6

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag