På söndagskvällen anmäldes ytterligare en gruppvåldtäkt i Malmö. Arkivbild. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNPå söndagskvällen anmäldes ytterligare en gruppvåldtäkt i Malmö. Arkivbild. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
På söndagskvällen anmäldes ytterligare en gruppvåldtäkt i Malmö. Arkivbild. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Den anmälda gruppvåldtäkten var den femte på kort tid. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNDen anmälda gruppvåldtäkten var den femte på kort tid. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Den anmälda gruppvåldtäkten var den femte på kort tid. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Den femtonde november skedde den första av de fem anmälda gruppvåldtäkterna, vid Södervärn i Malmö. Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVPDen femtonde november skedde den första av de fem anmälda gruppvåldtäkterna, vid Södervärn i Malmö. Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP
Den femtonde november skedde den första av de fem anmälda gruppvåldtäkterna, vid Södervärn i Malmö. Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP
En av de misstänkta våldtäkterna ska ha ägt rum på en lekplats på Sofielund. Foto: TT NYHETSBYRÅNEn av de misstänkta våldtäkterna ska ha ägt rum på en lekplats på Sofielund. Foto: TT NYHETSBYRÅN
En av de misstänkta våldtäkterna ska ha ägt rum på en lekplats på Sofielund. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Ytterligare en misstänkt gruppvåldtäkt i Malmö

Publicerad

På söndagskvällen anmälde en kvinna att hon blivit drogad och våldtagen av flera män i Malmö, skriver Aftonbladet. 

Det är den femte misstänkta gruppvåldtäkten, under loppet av två månader. 

– Vi åkte till en adress för att säkra vissa spår, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

Flera yngre män ska ha drogat en kvinna, fört bort henne till en lokal och sedan våldtagit henne, enligt uppgift till Aftonbladet. Den misstänkta våldtäkten, som ska ha skett på Lindängen i Malmö, skedde enligt tidningen på lördagsnatten – men kom till polisens kännedom först på söndagskvällen.

– Vi fick in ett ärende runt 19.30 på söndagskvällen, då åkte vi till en adress för att kontrollera uppgifterna och säkra vissa spår, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

Fler än två män är misstänka för att ha drogat och våldtagit kvinnan.

Säkrade spår

Polisen vill inte lämna ut några detaljer om fallet.

– Det har kommit in en anmälan om våldtäkt, det är så mycket vi kan bekräfta i nuläget och sedan får vi se vad som kan styrkas, säger Kim Hild.

Polisens tekniker har säkrat spår och kvinnans kläder har omhändertagits. 

– I nuläget vet jag inte alls vad de har säkrat för spår på platsen och jag vet inte var man är i processen för att komma fram till vad som faktiskt har skett. Vi vill naturligtvis analysera spåren, men det är ett känsligt ärende och vi måste komma längre i utredningen för att kunna uttala oss om det.

Ingen misstänkt gärningsman har ännu gripits.

Flera gruppvåldtäkter på kort tid

Malmöpolisen utreder flera misstänkta gruppvåldtäkter. 

Fyra kvinnor anmälde att de blivit gruppvåldtagna i olika delar av Malmö, under november december förra året. 

 

LÄS MER: Fyra anmälda våldtäkter – detta har hänt i fallen 

 

Det första fallet inträffade natten mot onsdag, den 15 november. 

Dagen efter anmälde ytterligare en kvinna att hon blivit våldtagen av flera okända män, som ska ha skett några dagar tidigare. 

En månad senare anmälde en minderårig flicka att flera män överfallit och våldtagit henne på en lekplats på Sofielund. Hon fick föras till sjukhus efter överfallet.

Natten mot fredag, den 29 december, anmälde ytterligare en kvinna en gruppvåldtäkt i Malmö. 

Relaterade ämnen
Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag