Kvinnan hämtades av polis under måndagen, vilket Sydsvenskan var först med att rapportera.
Kvinnan är bosatt i Malmö och är sammanboende med flera personer, bland annat fyra minderåriga barn.
Hon är tidigare ostraffad. Malmö tingsrätt utsåg under måndagen advokat Anders Olsson till hennes offentliga försvarare.
– Det har hållits ett förhör under dagen som jag närvarade vid, och det planeras för ytterligare förhör, säger Anders Olsson.
”Fler ska identifieras”
– Jag kan säga att min klient förnekar brott. Men mycket mer kan jag inte säga om förundersökningen just nu. Hon är för närvarande fortsatt anhållen.
Åklagaren i ärendet, Tomas Olvmyr, har inte velat bekräfta uppgifterna.
Kvinnans make vill inte uttala sig i ärendet.
Mattias Sigfridsson, polisområdeschef i Malmö, skriver på Twitter:
”Nytt frihetsberövande efter upplopp och attack mot polis och räddningstjänst. Ett stort utredningsarbete pågår och kommer identifiera många fler gärningsmän.”
Upploppen på Rosengård den 28 augusti startade efter att ett antal personer hållit en icke tillståndsgiven manifestation i Malmö där man bland annat bränt en koran.
Kvinna på video
Senare under kvällen utbröt oroligheter i stadsdelen Rosengård.
Ett 15-tal personer, både kvinnor och män, misstänks för brott i samband med upploppet då däck och bråte brändes, busskurer krossades och samt blåljuspersonal utsattes för hot och våld.
Bevis kan finnas på video
Videobilder tycks visa att en kvinna hade en framträdande roll under upploppen. Kvinnan ska ha setts hålla en fackla i handen och hetsa upp folksamlingen. På en video hörs hur hon skriker:
”De har startat krig när de lekte med koranen. Grisarna. De är hundar, de är i maskopi med dem. Vill ni inte ha islam, varför tog ni hit oss?”
Våld mot blåljuspersonal
I samband med upploppen under kvällen och natten brändes föremål och det kastades sten mot polis och räddningstjänst.
Vid ett tillfälle, när räddningstjänsten larmats till en brand vid ett garage på Hårds väg, rusade en folkmassa på cirka 50 personer mot personalen. I en anmälan till Arbetsmiljöverket beskriver en räddningschef hur folkmassan kastade stenar och andra tillhyggen på räddningstjänstens personal och bilar.
Ett befäl tvingades kasta sig in i en polisbil för att söka skydd och i en anmälan till Arbetsmiljöverket skriver räddningschefen att personalen på plats upplevt ”stor oro för egen säkerhet och liv”.