Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kraftig explosion – skador på hus och bilar

En kraftig explosion inträffade i Helsingborg på onsdagsmorgonen.

En kraftig explosion har inträffat i Helsingborg på onsdagsmorgonen. En tobaksaffär och flera bilar har fått skador, uppger polisen.

– Det har varit en rejäl smäll, säger Thomas Söderberg vid polisen.

Nationella bombskyddet är på väg till platsen.

Strax efter klockan 04 på onsdagsmorgonen fick polisen flera larm om en explosion. Inringarna hade hört en kraftig smäll i centrala Helsingborg. 

– Med tanke på antalet uppringare och på vilket avstånd från platsen så har det varit en rejäl smäll, säger Thomas Söderberg, vakthavande befälvid polisregion Syd.

Väl på plats kunde polisen bekräfta att en detonation hade inträffat vid en fastighet och att det fanns mindre skador på en tobaksbutik och på flera bilar i närheten.

Skador på butik efter explosion i Helsingborg

– Bitar från huset, kakelplattor med mera, har lossnat och spridits omkring, säger Thomas Söderberg.

Platsenhar varit avspärrad under onsdagsmorgonen och nationella bombskyddet kallades till platsen för att säkerställa att det inte finns några farliga föremål kvar.

– Syftet är att det ska vara säkert för allmänheten när de ska börja gå till sina jobb här på morgonen, säger Thomas Söderberg.

Polisen arbetar förutsättningslöst

Polisen har i nuläget ingen person gripen eller misstänkt.

– Vi tittar som vanligt i våra system om det kan finnas något i det här området som skulle kunna vara föremål för det här. I nuläget jobbar vi förutsättningslöst, säger Thomas Söderberg.

Ingen person ska ha skadats.

– Det är fortfarande avspärrat på platsen och vi håller på att samla in information. Händelsen är rubricerad som skadegörelse, sa Åsa Emanuelsson, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter under onsdagsmorgonen.