Så här såg det ut när Iron Maiden spelade på Ullevi i Göteborg sommaren 2016. Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSENSå här såg det ut när Iron Maiden spelade på Ullevi i Göteborg sommaren 2016. Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Så här såg det ut när Iron Maiden spelade på Ullevi i Göteborg sommaren 2016. Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSENFoto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
 Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSENFoto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
 Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSENFoto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
 Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

Iron Maiden klara för Sweden Rock 2018

Publicerad

Ledningen för Sweden Rock Festival släppte på måndagen en riktig bomb.

Ett av världens största band, Iron Maiden, kommer till festivalen i Norje nästa sommar.

Bokningen beskrivs som den största i Sweden Rock Festivals historia.

Spelningen på Sweden Rock Festival är bandets första på festivalen någonsin. I ett pressmeddelande skriver festivalledningen att bandet ofta är efterfrågat av publiken.

”De är för stora och dyra för att spela på Sweden Rock Festival, har vi ofta svarat då, skriver SRF.

Sweden Rock: "Största bokningen någonsin"

Bokningen uppges vara möjlig tack vare ett samarbete mellan Sweden Rock och Live Nation.

"Vi har tillsammans hittat ett upplägg som gjort det omöjliga möjligt. Vi är oerhört stolta och glada över att i dag kunna presentera den största bokningen i festivalens historia: Iron Maiden, skriver Sweden Rock Festival.

Spelningen hålls torsdagen 7 juni.

Iron Maidens stopp på festivalen är en del av deras världsturné, "Legacy of the Beast" som inleds nästa år.

Iron Maiden spelar även i Köpenhamn

Utöver spelningen på Sweden Rock gör de även ett stopp i Danmark, på Royal Arena i Köpenhamn den 5 juni samt en konsert på Tele 2 Arena i Stockholm 1 juni.

Iron Maidens manager, Rod Smallwood, skriver i pressmeddelandet att bandet kommer att rikta fokus på sitt äldre material under turnén.

"Jag vill inte avslöja för mycket redan nu, men vi jobbar på ett antal olika scenbyggen i klassisk Maiden-tradition och vi hoppas kunna ge våra fans en fantastisk upplevelse när de får se den här väldigt speciella showen.” skriver han i pressmeddelandet.

Då släpps biljetterna till Sweden Rock Festival 2018

Iron Maiden är inte den enda stora bokningen på hårdrocksfestivalen i Norje i Blekinge nästa år. Förra veckan avslöjade Sweden Rock Festival att legendaren Ozzy Osbourne är klar för festivalen.

Spelningen på Sweden Rock blir ett stopp på det som uppges vara den gamle rockrävens avskedsturné.

Sweden Rock Festival hålls 6-9 juni 2018 i Norje. Biljetterna släpps klockan 09 fredagen 24 november. 

Relaterade ämnen
Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag