Anders O Johansson. Foto: Rickard Nilsson
Anders O Johansson. Foto: Rickard Nilsson

"Just nu handlar det mest om att lyssna"

Publicerad

Mitt i all sorg finns Svenska kyrkan på plats vid Göingeskolan i Broby.

– Just nu handlar det mest om att lyssna och bara finnas till, säger kyrkoherden Anders O Johansson.

Anders O Johansson, kyrkoherde i Svenska kyrkan i Broby, har tillsammans med en diakon funnits på plats under kvällen vid Göingeskolan.

– I ett sånt här läge behöver man inte säga så mycket utan mest bara finnas till. Alla är väldigt ledsna och tycker att det är helt ofattbart. Det är en chock över skolan, säger han.

Även under minnesstunden på skolan i morgon bitti kommer han finnas på plats.

– Det är enligt skolans önskemål.

"Söka försoning"

I morgon klockan 18 hålls en minnesstund i Östra Broby kyrka, som ligger nära skolan.

– Alla är välkomna. Man får tända ljus, be en bön, lyssna och prata. Vi ska försöka ordna med sång och musik, säger Anders O Johansson.

Vad kan ni göra framöver?

– Det handlar om ett långsiktigt arbete. Just nu känns det nog väldigt svårt för många men vi vill att man ska försöka hitta ett förhållningssätt till varandra som har med försoning och förlåtelse att göra. Att söka försoning i stället för hämnd. Det är det som det kristna budskapet går ut på, att leva i försoning och förlåtelse med varandra. Så gjorde Jesus.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag