Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

23-årig man omhäktas för del i mordet på Karolin

Karolin Hakim
Foto: Privat / Privat
Karolin Hakim mördades när hon hade sin två månader gamla baby i famnen.
Foto: Kvällsposten

Den 23-årige mannen misstänks för inblandning i mordet på småbarnsmamman Karolin Hakim i Malmö.

På fredagen omhäktades 23-åringen av tingsrätten - på sannolika skäl misstänkt med medhjälp till dådet.

31-åriga läkaren Karolin Hakim sköts till döds på Sergels väg i Malmö måndagen den 26 augusti. Hon höll sitt spädbarn i famnen när mördaren avlossade vapnet.

Polisen misstänker att det egentligen var Karolins sambo, barnets pappa, som var måltavlan för mördaren. Sambon har varit djupt involverad i kriminella sammanhang och bland annat avtjänat ett straff för en kupp mot ett danskt värdetransportföretag som gav motsvarande drygt 60 miljoner kronor.

Den nu häktade mannen greps i Malmö och har tidigare dömts för bland annat olovlig körning, olaga hot och misshandel.

Medhjälp till mord

– Rubriceringen är medhjälp till mord, medhjälp till försök till mord och medhjälp till grovt vapenbrott, säger Pär Andersson.

23-åringen har tidigare arbetat som fritidsledare.

– Hans uppfattning är att han inte har med detta att göra, säger hans advokat Jesper Montan. 

Mannen fortsatte att hävda sin uppfattning under den andra häktningsförhandlingen. Men enligt domstolen har det presenterats tillräcklig bevisning för att han ska sitta fortsatt häktad.

Enligt uppgifter till Kvällsposten köpte 23-åringen bilen som användes vid mordet och som kort därpå hittades utbränd på Stadiongatan.

Mannen tros inte själv ha befunnit sig på mordplatsen.

En 19-årig man från nordvästra Skåne har tidigare suttit anhållen, misstänkt för inblandning i brottet. Orsaken var att han stått skriven som ägare till samma bil.

Ber om hjälp

 Men mannen släpptes senare sedan ett handstilsprov visat att någon förfalskat registreringsbeviset. Personen bakom förfalskningen tros vara den man som nu sitter häktad.

Den senaste veckan har polisen vädjat till allmänheten att lämna uppgifter om den Mercedes C-klass kombi av äldre modell som användes vid mordet.

Fordonet anträffades efter dådet uppbrunnen på en parkeringsplats. Observationer så långt som en vecka före mordet den 26 augusti är av stort intresse. 

Senast den 11 oktober måste åklagaren väcka åtal eller begära ytterligare omhäktning.

– Utredningen går framåt, men jag kan inte lämna några detaljer ur utredningen, säger Pär Andersson.