Guldbutik rånad – vittne såg flera personer lämna platsen

En guldbutik i Karlskrona utsattes under natten till tisdag för ett inbrott. 

Vittnen har sett flera personer springa från platsen. 

– Det verkar vara någon form av monter som har tömts där, säger Malin Pärmborn, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona till BLT.

Larmet till guldbutiken på Ronnebygatan i Karlskrona gick vid 02.34. När polis och väktare anlände till butiken fanns det inga personer kvar där men det kunde konstateras att en ruta hade krossats. 

– Man har fått med sig en okänd mängd gods därifrån. Som vi kunde se verkar det vara någon form av monter som har tömts där, säger Malin Pärmborn, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

"Tre personer"

Ett vittne har ett flera okända gärningsmän springa från platsen. Något som bekräftas av polisen. 

– Det finns någon iakttagelse av tre personer som har lämnat. Mer har vi inte i nuläget, men vi jobbar på saken, säger Pärmborn.

Butiken är nu avspärrad i väntan på att en brottsplatsundersökning ska göras under tisdagen. Polisen har ännu ingen misstänkt. 

Inbrott i lastbil

Flera tjuvar har varit i gång i Sydsverige under natten. 

I Ronneby, bara ett par mil från Karlskrona, har en okänd gärningsman brutit sig in i ett kafé. Polisen har varit på platsen men det är ännu oklart vad som har stulits. 

Vid en rastplats vid E4 i höjd med Skånes-Fagerhut upptäckte en polispatrull på rutinuppdrag att en stillastående lastbil hade ett avklippt hänglås hängande på bakdörren. 

"Chauffören väcks och kan konstatera att gods var flyttat till bakdörren men är osäker på om något saknas", skriver polisen på sin hemsida. 


MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!