Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fraktskepp har gått på grund utanför Danmark

Ett 75 meter långt fraktskepp ska ha gått på grund utanför den danska ön Årø i Lilla Bält, skriver Ekstrabladet. 

Danska försvaret är på väg till platsen.

Övriga omständigheter är fortfarande oklara.

Skeppet ska ha gått på grund vid 18-tiden på lördagskvällen i sundet mellan Fyn och Jylland i Danmark.

– Vi får en anmälan klockan 18 från en boende på Årø om att ett skepp gått på grund utanför ön. Vi kontrollerar det och mycket riktigt kan vi se att skeppet inte kan flytta någonstans och har suttit fast i en halvtimme, säger Klaus Thing Rasmussen, vid Danska försvarsmaktens ledningscentral, till Ekstrabladet.

Risk för läckande olja

Skeppet ska vara av ett mindre fraktskepp, cirka 75 meter långt, med namnet DARWIN och ha varit på väg från Hamburg till Kolding. Nu kan det dock dröja flera dagar innan skeppet kommer loss.

– Vi har meddelat kaptenen att vi håller skeppet. Det betyder att han inte får segla vidare förrän vi har undersökt det, så vi är säkra på att det inte läcker olja till exempel, säger Klaus Thing Rasmussen till Ekstrabladet.

Ett fartyg från den danska marinen är nu på väg för att inspektera skeppet och dykare kommer gå igenom skrovet innan det tillåts köra vidare.

Vid 23-tiden meddelade det danska försvaret att man inte sett några tecken på läckande olja och man just då inte hade någon brottsmisstanke, efter att några poliser varit ute på skeppet för att förhöra besättningen.

Enligt Ekstrabladet går skeppet under flagg från Antigua och Barbuda.

Det är fortfarande oklart vad som orsakat olyckan.