Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man ska ha våldtagit kvinna – greps efter bråk på krog

Flera patruller larmades till bostaden efter att ett samtal inkommit till polisens ledningscentral. En lägenhet spärrades av. Foto: Fritz Schibli
Polisens tekniker kom till lägenheten för att göra en kriminalteknisk undersökning. Enligt Aftonbladet rör det sig om en grov våldtäkt och en man är gripen. Foto: Fritz Schibli

En man i 40-årsåldern har på lördagen anhållits misstänkt för en våldtäkt.

Brottet misstänkts ha skett i en lägenhet i Malmö. 

Mannen greps på en krog i närheten efter ett bråk.

– Han misstänkt för att ha hållit kvar henne mot hennes vilja, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen i region syd. 

Det var klockan 11.15 i fredags som polisen larmades till en lägenhet i de centrala delarna av Malmö. Efter den information som framkommit i telefonsamtalet misstänkte polisen att det rörde sig om ett grovt våldsbrott – och flera polisen åkte till adressen. 

– Just nu kan jag inte säga vilka brottsrubriceringar som är aktuella, men vi utreder ett grovt brott, sa Patric Fors, presstalesperson vid polisens ledningscentral på fredagen.

Polisens tekniker kom till platsen. Foto: Fritz Schibli

Lägenhet avspärrad

En ambulans har varit på platsen och lämnat den, men polisens Patric Fors vill inte kommentera om det funnits skadade personer i den aktuella bostaden.

– Nej, det kan jag inte kommentera i nuläget.

Lägenheten är avspärrad och polisens tekniker ska göra en kriminalteknisk undersökning.

– Just nu håller vi avspärrningarna i väntan på kriminalteknisk undersökning, som jag uppfattat det är det just den här lägenheten som är avspärrad. 

En man anhållen för våldtäkt

Under gårdagen ville inte polisen kommentera brottsrubriceringen. Utöver att det pågick en insats och att ärendet då rubricerades som misshandel var polisen förtegen eftersom inblandade inte förhörts ännu. 

På lördagsmorgonen anhölls en man i 40-årsåldern misstänkt för en våldtäkt på en kvinna i 20-årsåldern. Enligt polisen ska våldtäkten ha skett inne i lägenheten.

Mannen ska därefter ha lämnat bostaden. Han greps på en krog i närheten efter ett bråk. 

Han är också misstänkt för olaga hot och misshandel. 

Mannen är också misstänkt för att olaga frihetsberövande alternativt människorov.

– Han misstänkt för att ha hållit kvar henne mot hennes vilja, säger Calle Persson, 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!