Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera bränder i och kring Lund: ”Utreder samband”

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Flera bilar skadades i branden i Värpinge.
Foto: Mikael Nilsson

Under natten brann det på flera ställen i och kring Lund. 

I Värpinge brann ett garage kraftigt – kort därefter kom larm om en bilbrand ett par kilometer bort och senare om en båtbrand i Lomma. 

– Om jag förstått det rätt är det en bilbrand som har spridit sig i den här garagelängan, säger Patric Fors vid polisens ledningscentral. 

Räddningstjänsten hade enheter från fyra brandstationer på plats i Värpinge i västra Lund för att bekämpa garagebranden. 

– Det handlar om fullt utvecklad brand i två fristående garagelängor med fordon både inne i garagelängorna och utanför, säger Gustav Sandell, inre befäl på Räddningstjänsten Syd, till Sydsvenskan

Polis fick assistera med att flytta fordon som stod nära branden. 

– Om jag förstått det rätt är det en bilbrand som har spridit sig i den här garagelängan. Sen vet jag inte om bilen stått parkerad i eller vid sidan om garagelängan, säger Patrik Fors, presstalesperson vid polisens ledningscentral för Region Syd. 

En stund efter att räddningstjänsten påbörjat arbetet vid garagebranden kom larm om en bil brand i Nöbbelöv, ett par kilometer bort. Där spred sig branden till en buske i närheten. 

Enligt uppgifter från brandplatserna misstänks båda bränder vara anlagda. 

– Det händer inte ofta att en bil självantänder, så där är det misstankar om brott, säger Patric Fors. 

Det finns inga misstänkta eller gripna.

Enheter från fyra brandstationer var på plats för att bekämpa garagebranden.
Foto: Mikael Nilsson

Brand i båt

Ytterligare en stund kom larm från Lomma där det brann i en båt på en uppläggningsplats.

Båtbranden rubriceras som skadegörelse för tillfället.

– Det är en gammal träbåt och vi vet att ägarna har varit och renoverat den under sista tiden så det kan lika gärna vara en olyckshändelse, säger Patric Fors.  

Trakterna i och kring Lund har under de senaste veckorna varit hårt drabbade av bränder. Främst i ladugårdar och garage. Det är oklart om nattens bränder har något med tidigare bränder att göra. 

– Man kommer givetvis titta på ett samband. Men just nu utreds bränderna var för sig, säger Patric Fors vid polisen och fortsätter: 

– Det är viktigt att man inte låser sig för en viss teori eller samband för tidigt utan att man tittar på det förutsättningslöst. 

TV: Fler nyheter från Sydsverige

Sanna, 21, var osynligt sjuk i tre år – sen fick hon ovanliga diagnosen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!