Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fem personer anhållna efter stor knarkrazzia

Fem personer anhölls under natten till fredagen efter en nattlig narkotikarazzia i Malmö.

På en adress i stadsdelen Kroksbäck ska det samtidigt ha gjorts en husrannsakan, enligt polisen.

De närmare omständigheterna är inte kända och förundersökningsledaren, kammaråklagare Elena Severin, hänvisar i nuläget till sekretess i ärendet.

Mycket tyder, enligt Kvällspostens uppgifter, på att insatsen mot den aktuella adressen i stadsdelen Kroksbäck varit planerad under en tid.

Hur många personer som greps under razzian är inte känt. Men både polis och åklagare bekräftar att fem personer senare anhölls, misstänkta för grovt narkotikabrott.

– Vi är i ett mycket tidigt skede i utredningen och därför kan vi inte kommentera ytterligare, säger Elena Severin.

Hörs i dag

Hon bekräftar dock att de misstänkta kommer att höras med försvarare under fredagen.

Åklagaren vill inte säga något om vad det är för typ av narkotika eller mängden droger det handlar om. Men de anhållna personerna ska enligt misstankarna ha bedrivit omfattande narkotikahandel under en längre tid. 

Om narkotikabrottet har utgjort ett led i en verksamhet som har bedrivits i större omfattning eller yrkesmässigt eller avsett särskilt stor mängd narkotika eller annars varit av särskilt farlig eller hänsynslös art bedöms det som grovt brott. 

Straffpåföljden är fängelse i lägst två år och högst tio år.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!