Explosivt föremål hittat vid återvinningsföretag – avspärrat

Publicerad

Ett misstänkt farligt föremål upptäcktes under onsdagen på ett återvinningsföretag i Värnamo.

Personalen larmade polisen.

Nationella bombskyddet bedömer föremålet som explosivt.

– Det handlar om ett explosivt föremål som inte ska vara i närheten av allmänheten, säger Hanna Andersson, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Personalen på återvinningsföretaget i Värnamo upptäckte föremålet och larmade polisen strax efter klockan halv nio på onsdagsmorgonen. Det var när en last skulle lossas som personalen uppmärksammade föremålet.

I väntan på polisen spärrade personalen av fyndplatsen. 

Bedöms vara explosivt

När polisen anlände till platsen dokumenterades föremålet för att experter vid nationella bomskyddet skulle kunna bedöma det.

– Det handlar om ett explosivt föremål som inte ska vara i närheten av allmänheten, säger Hanna Andersson, presstalesperson på polisens ledningscentral och fortsätter:

– Det är ganska vanligt att man på återvinningsföretag hittar sådana här typer av föremål när man lossar last. Här valde man att agera på ett bra sätt att spärra av platsen.

Nationella bombskyddet bedömer att föremålet är explosivt, men inte akut farligt. Föremålet är nu inlåst i väntan på upphämtning.

– Föremålet är inlåst på företaget och kommer att hämtas upp av nationella bombskyddet, säger Hanna Andersson.

 

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag