Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dubbla explosioner i Malmö – livsmedelsbutik drabbad

En explosion har inträffat i entrén till en butikslokal i Malmö.Foto: MIKAEL NILSSON

En explosion har inträffat i entrén till en butikslokal i Malmö.

– Det är någon explosion i entrén till en livsmedelsaffär, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral i region syd.

Under morgonen inträffade ytterligare en explosion utanför en industrifastighet i området Katrinelund. Fastigheten ska enligt uppgifter till Kvällsposten ha kopplingar till livsmedelsaffären. 

Polisen väntar på tekniker och nationella bombskyddet – men de är upptagna med en explosion i Landskrona.

Polisen fick larmet strax före klockan tre under natten mot torsdagen. En detonation hade ägt rum i entrén till en livsmedelsbutik i Malmö.

Ingen person ska ha skadats i explosionen.

– Det är materiella skador men hur omfattande vet jag inte. Men inga personskador vad vi vet i alla fall, säger Mikael Lindh.

Polisen har spärrat av, men den tekniska undersökningen kan inte utföras direkt. Eftersom en explosion har skett i entrén till ett bostadshus i Landskrona tidigare under natten måste polisen vänta in nationella bombskyddet, eftersom de befinner sig där.

– Just nu är det lite avvaktande. Vi väntar på teknikerna och nationella bombskyddet, men de är ju upptagna i Landskrona för tillfället, säger Mikael Lindh.

Polisen misstänker brott, men ingen brottsrubricering har satts än.

Stora delar av entrén till livsmedelsbutiken blev förstörd i explosionen. Foto: MIKAEL NILSSON

En explosion till

Under morgoner larmar flera uppringare om ännu en explosion i Malmö. Det ska ha hörts en kraftig smäll i området Katrinelund. 

"Polis skickas till området och kan en dryg kvart senare anträffa en skadad garageport tillhörande industrifastighet på Industrigatan", skriver polisen på sin hemsida. 

Platsen spärras av i väntan på vidare utredning. Inga personer uppges ha kommit till skada.

Enligt uppgifter till Kvällsposten ska fastigheten som utsattes för den andra spräningen ha kopplingar till livsmedelsaffären som också drabbades under natten. Polisen vill inte bekräfta samband mellan sprängningarna. 

– Vi vet i nuläget inte vem som garaget tillhör, säger Calle Persson, presstalesperson på polisens ledningscentral för region syd. 

Platsen för den andra explosionen, i området Katrinelund i Malmö. Foto: Karsten Petersen

"Rutorna skakade"

Kvällsposten har pratat med flera Malmöbor som vaknade av nattens explosioner. En uppringare beskriver den första explosionen vid livsmedelsbutiken som ”ofantlig”. 

- Rutorna skakade hemma hos oss, flera hundra meter bort. Jag har pratat med flera grannar som upplevde samma sak.

En annan läsare som Kvällsposten pratat med bor vid Nobeltorget, drygt två kilometer från den andra explosionen på Katrinelund.

– Smällen lät så högt att jag vaknade av den, berättar hon.

Hur känns det att vakna av en explosion?

– När jag vaknade till var min första tanke ”jaha, ytterligare en explosion”, sedan försökte jag somna om. Jag har väl mer eller mindre vant mig vid att det smäller i Malmö, men jag känner mig inte utsatt själv. 

Vet du mer om händelsen?

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717.

• Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.