Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polis död i trafikolycka – sju bilar inblandade

En person död efter olycka – sju bilar inblandade
Olyckan inträffade på Langebro, i närheten av Tivoli och Rådhusplatsen i Köpenhamn. En polisman omkom. Foto: Topnews
En person smet från platsen men kunde senare gripas av polisen. Foto: Topnews

Sju bilar var inblandade i en våldsam trafikolycka i centrala Köpenhamn under natten till tisdag. 

En person omkom i olyckan – den danska polisen meddelar nu att det var en polisman i tjänst som miste livet.

– Han var en omtyckt kollega som lämnar efter sig ett stort tomrum hos oss, säger Jørgen Bergen Skov vid Köpenhamnspolisen. 

Larmet om olyckan kom vid 00.24. Den inträffade på Langebro i centrala Köpenhamn, bara någon minuts bilfärd från Tivoli och Rådhusplatsen. 

– Vi fick larm om att sex till sju personbilar hade krockat i riktning in mot centrala Köpenhamn. En person har omkommit i olyckan, säger Michael Andersen som är inre befäl hos Köpenhamnspolisen. 

Under tisdagsförmiddagen meddelar den danska polisen att det är en 35-årig polisman som omkommit. Han var i tjänst vid tillfället och ska av en tillfällighet ha blivit inblandad i olyckan, skriver Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande. 

– Det här är ett besked vi tar emot med stor sorg. Han var en omtyckt kollega som lämnar efter sig ett stort tomrum hos oss, säger chefspolisinspektör Jørgen Bergen Skov i ett pressmeddelande. 

Enligt uppgifter till BT var den omkomne polismannen inte på ett utryckningsärende när olyckan inträffade. Han och en kollega råkade bara passera platsen när olyckan inträffade. De ska inte ha kört i en patrullbil. 

FLER NYHETER OCH TV-KLIPP HOS TOPNEWS 

En person dog i olyckan. Foto: Topnews

Mycket bråte på platsen

Under dagen flaggar alla polisstationer i landet flagga på halv stång för att minnas sin kollega. 

– Våra tankar och djupaste medlidande går till de anhöriga, säger Jørgen Bergen Skov. 

Det tog polisen flera timmar att röja upp på bron. Enligt nyhetsbyrån Ritzau var det stora mängder olja och kylarvätska från bilarna på platsen. Och mycket bråte. 

En man smet från olycksplatsen. Polisen kunde gripa honom, en 25-åring, på annan plats i Köpenhamn senare under natten. 

– Om han ska ställas inför rätta avgörs senare under förmiddagen, säger Michael Andersen. 

Polisen har under morgonen försökt skaffa sig en bild av vad som hände på Langebro. Flera vittnen har hörts och enligt TV2 ska polisen gå igenom övervakningskameror i området. 

– Vi ska reda ut om någon har kört för fort. Det finns uppgifter som tyder på just det och det kommer förhoppningsvis övervakningsfilmerna visa, säger Michael Andersen. 

Ingen i de andra bilarna skadades allvarligt. 

https://twitter.com/VestegnsPoliti/status/1153601262476320768?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1153601262476320768&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.bt.dk%2Fsamfund%2Fpolitibetjent-i-tjeneste-doed-i-tragisk-ulykke