Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dörr bortsprängd på bostadshus i natt

Polisen har spärrat av ett område kring huset. Foto: Carl Carlert

En ytterdörr har sprängts bort på ett bostadshus utanför Värnamo. 

Smällen var kraftig och de materiella skadorna stora. 

– Det var en kraftig smäll, dörren har sprängt bort helt, säger Peter Ström, vakthavande befäl vid polisen till Värnamo Nyheter

Larmet kom vid 04.12 om en kraftig explosion mellan Värnamo och Rydaholm. Enligt polisen var det de boende i bostadshuset som kunde larma efter att ha vaknat av smällen. Ingen är skadad. 

Omständigheterna bakom sprängningen är ännu oklara. 

– Det är för tidigt att säga. Tekniker ska nu utreda vad som hänt, säger Peter Ström till Värnamo Nyheter. 

Enligt polisen har det nationella bombskyddet har kontaktats, men att det inte föreligger någon risk för fler detonationer på platsen. 

Ett område kring bostaden är avspärrat. Det finns ingen misstänkt i nuläget.  Brottsrubriceringen är i nuläget försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse. 

Knarkkrig i Värnamo

Värnamo, småstaden med drygt 20 000 invånare, har haft en mycket våldsam inledning på året med ett par skottlossningar och detonationer. 

Polisen kopplar händelserna till en pågående konflikt mellan olika kriminella individer i Värnamo. Det är ett antal detonationer och skjutningar som hänger ihop. Enligt polisens misstankar bottnar konflikten i strider om marknadsandelar för narkotikahandeln i området.

– Det är en slags tuppfäktning mellan mc-gänget Bandidos och ett nätverk med kriminella individer, vem som ska få göra vad i ett visst område. När någon av de inblandade begår en oförätt vill den andra hämnas. Sedan fortsätter våldsspiralen, har polischefen Håkan Boberg tidigare sagt till Kvällsposten.

Tittar på samband

Polisen undersöker nu samband med de tidigare händelserna i Värnamo och nattens detonation. 

"Det är för tidigt att säga om explosionen har att göra med konflikten mellan kriminella i Värnamo, som har pågått en tid, men det är något som polisen tittar på", skriver polisen på sin hemsida. 

Knarkkirget i Värnamo

Våldsam uppgörelse

I april förra året skakades Värnamo av en våldsam uppgörelse mitt i stan. Flera personer drabbade samman och uppgörelsen slutade med att en man sköts med flera skott i halsen och i axeln. Ytterligare tre personer skadades.

Man fälls för mordförsök

I höstas dömdes en man i 50-årsåldern till sju års fängelse för skjutningen. Han fälldes  för mordförsök och grovt vapenbrott.

Spränganordning i lägenhet

På juldagsmorgonen fick polisen larm om en explosion vid ett flerfamiljshus i Anderstorp i Gislaveds kommun. En ruta krossades innan spränganordningen kastades in i en lägenhet. 

Detonation vid bil

Tidigt på morgonen den 3 januari detonerade något i anslutning till en parkerad bil i ett lugnt villaområde i Värnamo. Flera grannar som låg och sov vaknade av den höga smällen. Ingen person skadades men bilen fick omfattade skador. 

Bil exploderar

Natten mot måndag 7 januari exploderade en bil i Forsheda, där blev skadorna inte lika omfattande som vid explosionen i Värnamo, men nationella bombskyddet kallades in.

Skott mot lägenhet

Tisdag 8 januari avlossades flera skott mot en lägenhet i centrala stan.

Förfärade grannar hörde minst tre skott avlossas vid midnatt, skytten eller skyttarna försvann i mörkret. I bostaden fanns två personer, en man och en kvinna. Ingen av dem skadades fysiskt men blev enligt polisen chockade.

Flera skott mot bil och polisjakt

Natten mot torsdag 10 januari blev flera personer som befann sig i en bil beskjutna från en annan bil. Polisen grep fem personer efter händelsen. I samband med polisjakten avlossades skott mot en av bilarna.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!