Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Danska Århus inför krav på munskydd i kollektivtrafiken

Foto: Michel Harder / Michel Harder
Foto: JOHANNA GERON / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Den danska hälsoministern Magnus Heunicke har beslutat att införa krav på munskydd i kollektivtrafiken i Århus kommun. Detta rapporterar BT.  

Detta efter att flera busschaufförer insjuknat i covid-19. 

I Danmark har antalet nya coronafall ökat de senaste dagarna och framför allt är det i Danmarks näststörsta stad Århus som coronaökningen är som störst.

Den senaste veckan har minst fem busschaufförer insjuknat i covid-19, och ytterligare 40 chaufförer tvingats självisolera. 

Nu kommer en ny bestämmelse, som innebär krav på att alla som reser med kollektivtrafiken i Århus kommun ska ha munskydd. 

Uppmanas arbeta hemifrån 

Beslutet kommer i ett brev från den danska hälsoministern Magnus Heunicke till andra riksdagspartier, som BT fått tag del av. 

Brevet innehåller enligt tidningen även en rad andra åtgärder som man nu sätter in i Århus kommun med anledning av de senaste dagarnas stigande smittspridning. 

Invånarna i staden uppmanas bland annat att undvika kollektivtrafiken helt i den mån det går, att utföra alla aktiviteter utomhus så långt det är möjligt och att arbeta hemifrån om man kan. Man kommer också att göra en ”massiv informationsinsats”. 

När kravet om munskydd träder i kraft är enligt BT ännu okänt. 

Nedskräpningar och felparkeringar • ”Inte helt lyckat”.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!