Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brand i villa: ”Försöker få kontroll”

Brand i villa utanför Kristianstad.

Det brinner i en villa utanför Kristianstad. Enligt räddningstjänsten började branden i en garagelänga, och den har nu spridit sig.

Räddningstjänsten är på plats

– Vi är uppe med ett höjdfordon och försöker få kontroll på branden, säger Johan Wendt, inre befäl på räddningstjänsten i Kristianstad.

Larmet kom klockan 13.19.

Enligt Kvällspostens fotograf på plats brinner det i huset med kraftig rökutvecklingen.

Johan Wendt, inre befäl på räddningstjänsten i Kristianstad:

– Branden började i en garagelänga, sedan spred den sig till bostadshuset. Det brinner nu och vi är uppe med ett höjdfordon för att få kontroll på branden, säger han.

Enligt räddningstjänsten har de som befann sig i huset lyckats ta sig ut.

Brinner i konstruktionen

Det finns inga rapporter om personskador i samband med branden.

Enligt Kristianstadsbladet arbetar räddningstjänsten under eftermiddagen med att få branden under kontroll och rädda det som räddas kan av villan.

– Just nu är vi uppe på taket och försöker släcka. Vi har fått ganska bra stopp på den stora branden, men det brinner i konstruktionen på villan. Vi är uppe med ett höjdfordon och tar ner takplåtar, säger Johan Wendt till tidningen.

Bostadsbränder i Sverige

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!