Brand i bostadshus – familjer utrymdes

Publicerad

Det brann i en fastighet i centrala Laholm under natten mot torsdag och familjer har fått utrymma.

– Det är en brand i ett hus med både bostäder och affärer, säger Henrik Sterner, pressinformatör vid polisregion Väst.

Branden ska nu vara under kontroll.

Vid 23.43 på onsdagskvällen larmades polis till en fastighet i anslutning till Stortorget i centrala Laholm, då var räddningstjänsten redan på plats.

– Enligt larmet ser folk rök och lågor, säger Henrik Sterner.

Det var en affär som brinner i fastigheten, som även innehåller bostäder och andra affärer. De boende kunde själva ta sig ut från fastigheten.

– Familjerna som bor ovanför butiken är ute och oskadda, säger Henrik Sterner.

”Stora egendomsvärden har gått förlorade”

Enligt rökdykare på plats vällde det ut svart rök.

– Bredvid fotobutiken finns det ännu en affär så det är stora egendomsvärden som har gått förlorade. Det är rök- och vattenskadat, säger Henrik Sterner.

Ingen blev skadad under branden.

– Branden ska vara släckt nu, säger Henrik Sterner strax före klockan två natten mot torsdag.

Misstänkt mordbrand

Polisen hade på torsdagsmorgonen inte kunnat klarlägga vad som orsakat branden.

Platsen kommer att spärras av när räddningstjänsten är klara och polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

 

LÄS MER: Flicka befaras brunnit inne – två misstänkta för brott

Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag