Arkivbild. Polisen kallades till Södra Fogdelyckegatan i Karlshamn där en man körde påverkad. Foto: GOOGLE MAPSArkivbild. Polisen kallades till Södra Fogdelyckegatan i Karlshamn där en man körde påverkad. Foto: GOOGLE MAPS
Arkivbild. Polisen kallades till Södra Fogdelyckegatan i Karlshamn där en man körde påverkad. Foto: GOOGLE MAPS
Genrebild. Mannen försökte fly från polisen som följde efter. Foto: JOHAN NILSSON/TTGenrebild. Mannen försökte fly från polisen som följde efter. Foto: JOHAN NILSSON/TT
Genrebild. Mannen försökte fly från polisen som följde efter. Foto: JOHAN NILSSON/TT

Bilist i vansinnesfärd – människor fick fly

Publicerad

En påverkad man i 50-årsåldern körde vansinnesfärd i centrala Karlshamn.

Han körde upp på trottoaren, körde in i två bilar och tog sedan till flykten.

Folk fick fly för att inte träffas av bilen.

– Det är ett allvarligt brott, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen region Syd.

Vid 11.04 larmades polisen om att en påverkad bilförare körde runt i närheten av Södra Fogdelyckegatan i Karlshamn.

När polisen anlände försökte föraren fly genom att köra upp på trottoaren – då fick flera fotgängare fly undan för att inte träffas.

Bilen körde även in i en polisbil och en parkerad bil för att senare fortsätta flykten i centrala Karlshamn. 

– Det var flera personer fick hoppa undan, säger Anna Göransson.

Körde vansinnesfärd i centrum

En biljakt inleddes och norr om Karlshamn lyckades polisen till sist få stopp på bilen. Föraren, en man i 50-årsåldern är känd av polisen för att köra påverkad. Han togs med för provtagning och är nu misstänkt för drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik och stöld av en mobiltelefon. 

– Att han försöker undkomma genom att köra upp på en trottoar där det finns folk bidrar ju till brottsmisstanken. Alla trafikbrott är allvarliga, särskilt när det är en person som inte stannar, kör misstänkt påverkad och kör farligt, säger Anna Göransson.

Även stölden ska ha skett i samband med händelsen.

Enligt polisen ska inga personer ha kommit till fysisk skada men mannen togs om hand enligt lagen om berusade personer.

– Bilen har blivit bärgad, säger Anna Göransson.

Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag