Flera polispatruller kallades ut och spärrade av området. Alla rutor hade då redan krossats på mannens Volvo. En person har frihetsberövats. Foto: Mikael Nilsson
Flera polispatruller kallades ut och spärrade av området. Alla rutor hade då redan krossats på mannens Volvo. En person har frihetsberövats. Foto: Mikael Nilsson

22-årig man körde in i demonstration i Malmö

Publicerad

 

22-åringen som körde ned skyltar som satts upp av demonstrerande irakiska flyktingar vid Migrationsverket i Malmö hade nazistsymboler när han greps och var beväpnad. 

Polisen ska utreda om det är frågan om ett hatbrott.

– Han har varit här flera kvällar i rad och kört på deras flaggor och plakat, säger ett ögonvittne.

Polisen fick in larm om händelsen strax före klockan 22.30. Då stod mannens Volvobil inkörd i ett träd på Agnesfridsvägen i Malmö, alldeles utanför Migrationsverkets lokaler.

Där har en stor grupp irakier under en längre tid demonstrerat dygnet runt mot den svenska flyktingpolitiken. De har satt upp tält, flaggor och olika banderoller.

Den aktuella bilen ska ha varit på plats kväll efter kväll för att sabotera.

Saboterat flera kvällar i rad

– Jag har själv sett den här bilisten i lördags kväll och irakierna säger att han var här både torsdag och fredag, säger ett ögonvittne.

– Han har kört upp på gräsmattan och kört sönder alla deras flaggor och plakat varje kväll. I dag hade de bytt till kraftiga trästolpar för flaggorna. När han körde på dem kom bilen i sladdning och for in i trädet.

Ögonvittnet beskriver hur de urförbannade demonstranterna – som mycket väl kände igen mannens bil – rusade efter honom medan Volvons bakhjul spann och han desperat försökte fly från platsen.

– Han hade låst dörrarna men de slog sönder rutorna på bilen och försökte dra ut honom. Jag såg hur en väktare kom springande och hejdade dem. Sedan kom polisen, säger ögonvittnet.

Polisen var på plats

Enligt uppgift till Kvällsposten fick mannen placeras i säkerhet inne i en polisbil. 

– Vi har en 22-årig man gripen. Han har kört bil på gräsmattan vid demonstrationen, kört på några plakat och krockat med ett träd, säger Anna Göransson vid ledningscentralen för polisen i region Syd.

Vid 01-tiden hade polisen lämnat platsen men inga förhör hade hållits med mannen. Tidigt på måndagsmorgonen hade mannen förhörts.

– Det finns inget i nuläget som tyder på att han ska ha försökt köra på någon person utan det har varit skyltarna han har försökt köra ner, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral i region Syd.

Ingen människa skadades fysiskt vid händelsen. 22-åringen anhölls men försattes under måndagen på fri fot..

Relaterade ämnen
Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag