Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

22-årig man körde in i demonstration i Malmö

Flera polispatruller kallades ut och spärrade av området. Alla rutor hade då redan krossats på mannens Volvo. En person har frihetsberövats.Foto: Mikael Nilsson

 

22-åringen som körde ned skyltar som satts upp av demonstrerande irakiska flyktingar vid Migrationsverket i Malmö hade nazistsymboler när han greps och var beväpnad. 

Polisen ska utreda om det är frågan om ett hatbrott.

– Han har varit här flera kvällar i rad och kört på deras flaggor och plakat, säger ett ögonvittne.

Polisen fick in larm om händelsen strax före klockan 22.30. Då stod mannens Volvobil inkörd i ett träd på Agnesfridsvägen i Malmö, alldeles utanför Migrationsverkets lokaler.

Där har en stor grupp irakier under en längre tid demonstrerat dygnet runt mot den svenska flyktingpolitiken. De har satt upp tält, flaggor och olika banderoller.

Den aktuella bilen ska ha varit på plats kväll efter kväll för att sabotera.

Saboterat flera kvällar i rad

– Jag har själv sett den här bilisten i lördags kväll och irakierna säger att han var här både torsdag och fredag, säger ett ögonvittne.

– Han har kört upp på gräsmattan och kört sönder alla deras flaggor och plakat varje kväll. I dag hade de bytt till kraftiga trästolpar för flaggorna. När han körde på dem kom bilen i sladdning och for in i trädet.

Ögonvittnet beskriver hur de urförbannade demonstranterna – som mycket väl kände igen mannens bil – rusade efter honom medan Volvons bakhjul spann och han desperat försökte fly från platsen.

– Han hade låst dörrarna men de slog sönder rutorna på bilen och försökte dra ut honom. Jag såg hur en väktare kom springande och hejdade dem. Sedan kom polisen, säger ögonvittnet.

Polisen var på plats

Enligt uppgift till Kvällsposten fick mannen placeras i säkerhet inne i en polisbil. 

– Vi har en 22-årig man gripen. Han har kört bil på gräsmattan vid demonstrationen, kört på några plakat och krockat med ett träd, säger Anna Göransson vid ledningscentralen för polisen i region Syd.

Vid 01-tiden hade polisen lämnat platsen men inga förhör hade hållits med mannen. Tidigt på måndagsmorgonen hade mannen förhörts.

– Det finns inget i nuläget som tyder på att han ska ha försökt köra på någon person utan det har varit skyltarna han har försökt köra ner, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral i region Syd.

Ingen människa skadades fysiskt vid händelsen. 22-åringen anhölls men försattes under måndagen på fri fot..