Larmet om att en bil voltat efter att ha kört av vägen inkom klockan 13.31. Foto: Carl Carlert
Larmet om att en bil voltat efter att ha kört av vägen inkom klockan 13.31. Foto: Carl Carlert

Bil voltade – krasch med stolpe

Publicerad

Bilen körde av vägen, ned i diket och kraschade in i en stolpe innan den voltade.

Det är oklart vad som orsakat den otäcka singelolyckan utanför Växjö.

Klockan 13.31 inkom larmet till SOS om att en bil kört av väg 886 i Tjureda. Bilen ska ha kört ned i ett dike och sedan in i en stolpe innan den voltade och blev liggandes på taket.

– Det är oklart var som orsakat olyckan, det ska inte vara halt på platsen. Det ska vara en bil som är inblandad.

– Det är en elstolpe som har gått sönder så det är personal från E-on på väg, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.

Föraren lyckades på egen hand ta sig ur bilen.

Bärgare skickades till platsen. Inledningsvis vet polisen inte om någon förts till sjukhus.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag