Bilen voltade och hamnade på taket efter olyckan. Foto: Carl Carlert
Bilen voltade och hamnade på taket efter olyckan. Foto: Carl Carlert

Fordon voltade av vägen

Publicerad
Uppdaterad

En bil hamnade i diket efter en singelolycka.

Enligt uppgift ska bilen ha voltat och hamnat i diket.

– En man är misstänkt för trafikbrott, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.   

Larmet om olyckan kom in till polisen klockan 13.11 under tisdagen. Då ska en singelolycka inträffat vid Moheda, utanför Alvesta i Kronobergs län.

Enligt uppgift ska bilen ha voltat. 

– Bilen hamnade i diket, säger Calle Persson. 

– Bilen hade väldigt slitna bakdäck, han är misstänkt för flera trafikbrott. 

Halt på platsen

Det finns inga uppgifter om förarens skadeläge – en 38-årig man. Men han ska ha tagit sig ur bilen för egen maskin. 

Orsaken till olyckan är under tidig eftermiddag fortfarande okänt, men på plats ska det råda halt väglag. 

– Jag vet inte om halka just där, men i regionen har det varit snöblandat regn lite här och där under dagen, säger Carl-Johan Sjöstrand, räddningschef i beredskap vid Värends räddningstjänst.

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag