Foto: JENS CHRISTIANFoto: JENS CHRISTIAN
 Foto: JENS CHRISTIAN
Foto: Jens Christian.Foto: Jens Christian.
 Foto: Jens Christian.
Foto: Jens Christian.Foto: Jens Christian.
 Foto: Jens Christian.

Saknad kvinna hittad död utanför Kristianstad

Publicerad
Uppdaterad

Polisen spärrade på tisdagen av ett område i Kristianstad efter att en person ur allmänheten slagit larm.

Uppringaren ska ha hittat kvarlevor som misstänks komma från en människa – något polisen senare på eftermiddagen bekräftade:

– Personen är identifierad. Det är en kvinna som försvann i somras, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.  

Kring tolvtiden på tisdagen larmades polisen om fyndet i Kristianstad. En person ska ha hittat kvarlevor som kan misstänkas komma från en människa. 

Tekniker beställdes till platsen för att bedöma fyndet. 

– Vi har spärrat av ett område. Just nu kan jag inte säga vad det är för typ av fynd som det rör sig om men uppringaren säger sig ha fog för att larma polisen, sa Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral i ett inledande skede.

Tillhör avliden kvinna

Senare på eftermiddagen meddelade polisen visa sin hemsida att kvarlevorna tillhör en människa.

– Vi vet också vem de tillhör, det är en försvunnen person. Anhöriga är underrättade. Det är en kvinna som försvann i somras, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisens ledningscentral. 

– Det finns ingenting som tyder på brott i nuläget.

Person med hund hittade kroppen

Enligt uppgifter till Kristianstadsbladet var det en person som var ute med sin hund som hittade kvinnans kropp. 

Personen ska ha sagt till grävarbetare som jobbade en bit från platsen och de larmade polisen till platsen. 

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag