Kvinna attackerades och våldtogs av flera personer

Avspärrningarna hävdes strax efter klockan 08.00 på morgonen.
Foto: Fritz Schibli
Innergården och lekplatsen som spärrades av.
Foto: Fritz Schibli

En kvinna i Arlöv ska ha blivit attackerad och våldtagen på sin väg hem från krogen.

Larmet om överfallet inkom till polisen klockan 01.44 natten mot fredagen.

Kvinnan fördes till sjukhus under fredagsmorgonen.

– Det ska ha skett utomhus i närheten av Stockholmsvägen, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral

Kvinnan promenerade hemåt från en krog i Arlöv när hon enligt egen utsago attackerades, misshandlades och våldtogs av fem män.

Polisen vill inte bekräfta antalet gärningsmän.

– Vi går inte ut med några detaljer om förundersökningen i nuläget, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Enligt uppgifter till Kvällsposten kom hon gående på en mindre väg i Arlöv när de fem männen kom fram till henne och frågade vart hon var på väg.

Hon svarade att hon skulle gå hem och fick svaret "nej det ska du inte". De sparkade därefter ner henne, drog ner byxorna och våldtog henne.

Offret lyckades själv efteråt kontakta polis. Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus för kontroll men skall inte ha några allvarliga fysiska skador, uppger polisen via sin hemsida.

– Vi har pratat med henne så klart, men det tar ett tag innan man kan hålla ett ordentligt förhör i ett sådant här ärende, säger Kim Hild.

Polisen spärrade av en plats utomhus i utkanten av Arlöv för att genomföra teknisk undersökning. Klockan 04.00 var man färdiga på platsen, men avspärrningen kvarstod under morgonen i väntan på specialsökhund.

"Oerhört traumatiserande upplevelse"

Avspärrningarna gällde främst en innergård i anslutning till en förskola och en lekplats.

En anmälan har upprättats om grov våldtäkt. 

Några signalement vill polisen i skrivande stund inte gå ut med.

– Vi gör inte det för att vi inte vill begränsa vittnesuppgifterna. Vi avvaktar först och främst till dess att vi hunnit prata mer med kvinnan, säger Kim Hild och fortsätter:

– Hon har förts till sjukhus för kontroll och undersökning. Hon har inga allvarliga fysiska skador, men naturligtvis är det en otroligt traumatiserande upplevelse hon ska ha varit med om och att hon inte mår bra är så klart fullt förståeligt.

Polisen uppmanar eventuella vittnen att höra av sig till polisen på nummer 11414.

– Har man sett eller hört någonting i närheten, innan eller efter den misstänkta händelsen, kan det vara aktuellt för oss att få med i vår förundersökning.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!