92-årig kvinna hittades vid liv efter nära ett dygn

Publicerad

Den 92-åriga kvinnan försvann spårlöst från sitt hem i Malmö under onsdagen.

Ett knappt dygn senare hittades hon vid liv - tack vare polisens rytteri och tips från allmänheten.

Enligt polisen har kvinnan förts till sjukhus med ambulans för kontroll.

– Kvinnan ska ha anträffats vid vattentornet i Hyllie, cirka två kilometer från sitt hem, säger Jimmy Modin vid polisens ledningscentral. 

Enligt honom kunde kvinnan hittas tack vare tips från allmänheten.

– Det visar vilken oerhörd tillgång allmänheten är när personer försvinner, säger Jimmy Modin.

Polisen fick under förmiddagen tips om att den försvunna kvinnan synts i stadsdelen Hyllie i Malmö.

Rytteriet sökte

– Vi skickade ut rytteriet för att söka efter henne. Men när vi kom fram fanns ambulanspersonal redan på plats efter att SOS fått in samtal om att det låg en kvinna i terrängen.

Den 92-åriga kvinnan lämnade sitt hem på Lindeborg i Malmö omkring klockan 14.30 på onsdagseftermiddagen. Sedan dess hade hon inte setts till.

När kvinnan till sist hittades hade hon varit borta i närmare ett dygn.

– Det är hennes anhöriga som anmäler henne som saknad på onsdagskvällen. Den senaste observationen gjordes klockan 14.30 vid hennes bostad, säger Jimmy Modin, vid polisens ledningscentral.

Då kvinnan lämnade sitt hem var hon klädd i en blå kavaj, blå kjol och klackskor. Hon kan uppträda förvirrat.

Kan vara förvirrad

Polisen koncentrerade sökandet kring bostadsområdet Lindeborg med omnejd, men uteslöt inte att kvinnan kunde ha tagit sig in till centrala Malmö. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag