Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

43-årig kvinna drev bordell i Malmö – döms till fängelse

Såhär berättade vi om domen i Expressen TV
Lägenheten var inredd men nya möbler. Många från Ikea. Foto: Polisen

En 43-årig kvinna från Ungern drev bordell i en lägenhet i Malmö. Kvinnorna som såldes hade rekryterats i Sydamerika och reste hit för pengar de lånat. 

Nu döms hon till fängelse i 6 månaders fängelse och utvisning för koppleri.  

”Det är hon som har sett till att kunder har bokats”, skriver tingsrätten i domen. 

Det var i april i år som polisen slog till mot lägenheten på Industrigatan i Malmö efter att man upptäckt sexannonser på internet och även lyckats få kontakt med en av kvinnorna.

Fyra kvinnor har enligt åtalet sålt sex i lägenheten och den 43-åriga kvinnan som nu döms ska ha agerat receptionist och sett till att det funnits bland annat kondomer och glidmedel. 

Kvinnorna är i 20-årsåldern och ska ha rekryterats i Curacao, Venezuela och Mexiko.

För att kunna resa till Sverige har de lånat pengar och satt sig i skuld. Kvinnorna är i 20-årsåldern och ska ha varit medvetna om att de kom till Malmö för att sälja sex.

– De har nog inte trott något annat än att göra det de gjorde, alltså sälja sexuella tjänster, har kammaråklagare Anna Edebalk tidigare sagt.

En av sängarna i lägenheten. Foto: Polisen

Hämtat flera av kvinnorna

Den 43-åriga kvinnan har under rättegången hävdat att hon bara varit receptionist och svarat på inkommande samtal och sms. Men tingsrätten för bedömningen att hon varit mer i verksamheten än så. 

Enligt domen är det ställt utom rimligt tvivel att hon gjort sig skyldig till följande:

Bistått med fotografier avsedda att användas inför annonsering samt presentationstext och andra uppgifter till annonseringen.

Hämtat och tagit emot flera av kvinnorna. Hon har också haft hand om, fördelat och till sin chef redovisat inkomsterna från verksamheten.

Konsulterats beträffande potentiella nya kvinnor i bordellverksamheten. 

43-åringen ska enligt åtalet ha sett till att det funnits bland annat kondomer och glidmedel i lägenheten. Foto: Polisen

Såg till att kunderna bokades

Utredningen har enligt tingsrätten visat 43-åringen fyllt en viktig funktion efter det att kvinnorna anlänt till lägenheten. 

”Det är hon som har sett till att kunder har bokats till målsägandena så att försäljning av de sexuella tjänsterna har kunnat ske”, skriver de i domen. 

Åklagaren yrkade att den 43-åriga kvinnan skulle dömas för grovt koppleri men tingsrättens bedömning är att gärningen är koppleri av ”normalgrad”. 

De fyra kvinnorna hade yrkat på skadestånd på totalt 294 200 kronor, men de får inte ett öre. 

”Det koppleribrott som XXX gjort sig skyldig till har inte innefattat några sådana moment som medför att det utgjort en tillräcklig kränkning av någon av målsägandenas integritet för att grunda skadeståndsskyldighet. Det finns inte heller någon utredning som visar att målsägandena lidit sådan fysisk eller psykisk skada som kan grunda rätt till ersättning för sveda och värk”, skriver tingsrätten i sin dom.