20 miljoner till skåning – spelade för 60 kronor

Vinnaren spelade keno för 60mkronor.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Nu söker Pierre Jonsson efter storvinnaren i Dalby.

En person som hade spelat 60 kronor på keno vann på onsdagskvällen 20 miljoner. 

Kupongen var inlämnad på Hemköp i Dalby.

– Nu börjar jakten på den person som lämnat in kenoraderna, säger Svenska spel turs vinnarkommunikatör Pierre Jonsson i ett pressmeddelande.

Spelkvittot som vann innehöll sex enkelrader med 60 kronor som totalinsats.

En av raderna gav full pott och innehöll dessutom numret 35 som var så kallat Kung Keno-nummer. Därmed landade vinstsumman på 20 miljoner kronor.

– Det här är fantastiskt roligt och spännande, säger Pierre Jonsson.

– Nu börjar jakten på den person som lämnat in raderna för att få hela bilden av själva spelet och hur vinsten ska fördelas. Är det en ensam vinnare eller ska fler spelare dela på miljonerna?

Dalbys andra storvinst i år

Detta är Dalbys andra storvinst i år. Hemköp i Dalby sålde i februari en trisslott som till slut gav 1,2 miljoner kronor efter ett klöverskrap på tv. 

Skåne har fått tre storvinster den här månaden. I början av juni gick en vinst på 15,6 miljoner ut på Lotto. Och i lördags vann Ulf 12 miljoner kronor på triss i Nyhetsmorgon i TV4.

Den senaste miljonvinsten kommer att betalas ut i samband med ett bankmöte där vinnaren eller vinnarna får möjlighet till både ekonomisk och juridisk rådgivning.

– Det är en viktig del i vårt spelansvarsarbete på Svenska spel tur, säger Pierre Jonsson.

– Omställningen från den ekonomi man har för dagen till att bli mångmiljonär är stort, inte minst mentalt. Med rådgivning kan våra högvinnare landa i sin vinst på ett stabilare sätt.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!