Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tre 20-åringar begärs häktade för trippelmordet

På vällen och natten efter trippelmorden undersökte kriminaltekniker platsen och säkrade spår. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Flyktbilen hittades utbränd i Arlöv. Foto: Polisen/Region SYD/Forensik
Dagen efter morden placerade anhöriga och vänner blommor och ljus på platsen där de tre männen mördats. Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

Tre män i 20-årsåldern bosatta i Lund har begärts häktade som misstänkta för medhjälp till trippelmordet på Drottninggatan i Malmö den 18 juni.

En av dem misstänks också för grovt narkotikabrott.

Kammaråklagare Jeanette Sprimont lämnade in häktningsframställningarna i dag till Malmö tingsrätt. Förhandlingarna hålls i morgon i tingsrättens säkerhetssal.

LÄS MER: Tre personer anhållna för inblandning i trippelmord 

Männen greps på tisdagen vid en större polisinsats. Polisen gjorde också ett antal beslag. 

Hittade narkotika vid husrannsakan

En av de misstänkta, en 21-åring, blev i samband med husrannsakan även misstänkt för grovt narkotikabrott.

LÄS MER: Bröderna Nabil och Chadi sköts ihjäl i trippelmordet 

Han och de två andra männen, som båda är 20 år gamla, är kända sedan tidigare av polisen. En av 20-åringarna dömdes för tre år sedan för misshandel.

En man sitter sedan tidigare misstänkt för delaktighet i mordet på de tre som dödas den 18 juni på Drottninggatan i Malmö. Tre män fick samtidigt skottskador.

Skjutningen inträffade utanför internetkaféet Galaxy som numera blivit uppsagt från lokalen.

Intensiva förhör

På tisdagen, efter att poliser under förmiddagen slagit till mot tre adresser i Lund och gripit männen konstaterade Jeanette Sprimont:

– Vi har arbetat väldigt metodiskt och vänt på alla stenar.

Samma dag fick de tre männen försvarsadvokater och har sedan dess förhörts i flera omgångar. Under torsdagen redovisades resultaten av förhören.

Åklagaren har uppenbarligen dragit slutsatsen att ingen av de tre männen kunnat lämna uppgifter som i det här skedet kan fria dem från misstanken att de varit delaktiga i trippelmorden.