Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jordgubbsplockares bostäder döms ut

Bostäderna för jordgubbsplockare på en gård i Kalmar län döms ut som farliga. Trots allvarlig kritik fortsatte ägaren att hyra ut till plockarna.Foto: TOMAS LEPRINCE
Nivån på brandskyddet ”är så låg att människors liv och hälsa är i fara”, enligt rapporten.Foto: JAN WIRIDEN / GT/EXPRESSEN

Bostäderna för jordgubbsplockare på en gård i Kalmar län döms ut som farliga. Räddningstjänsten fick upp ögonen för boendemiljön hos den stora jordgubbsproducenten då en byggnad på gården brann ner 2016. 

Efter det gjordes en tillsyn som visade att nivån på brandskyddet ”är så låg att människors liv och hälsa är i fara” om inget görs, rapporterar Barometern.

Bostäderna för jordgubbsplockare på en gård i Kalmar län har dömts ut som farliga.

Räddningstjänsten fick upp ögonen för boendemiljön hos den stora jordgubbsproducenten då en byggnad på gården brann ner under 2016. 

Efter det gjordes en tillsyn som visade att nivån på brandskyddet ”är så låg att människors liv och hälsa är i fara” om inget görs, rapporterar Barometern.

Fastighetsägaren trotsade förbudet

Exempelvis saknades brandvarnare, brandsläckare och godkända utrymningsfönster.

Ägaren fick besked om att ingen får bo där om inte en rad åtgärder vidtas. Men vid ett återbesök på försommaren bodde människor fortfarande i byggnaderna – och ingenting hade gjorts för att höja brandsäkerheten.

Räddningstjänsten föreslår att kommunen ska hota gårdsägaren med ett vite på 320 000 kronor, om byggnaderna inte brandsäkrats före årsskiftet.