"Jag är jävligt nöjd. Det skulle egentligen inte gå att ta medalj om man ser till omständigheterna", säger Johnny Wahlqvist. Foto: Kent Hansson
"Jag är jävligt nöjd. Det skulle egentligen inte gå att ta medalj om man ser till omständigheterna", säger Johnny Wahlqvist. Foto: Kent Hansson

Johnny Wahlqvist om strulet inför VM

Publicerad
Uppdaterad
MALMÖ. Johnny Wahlqvist är hemma i Skåne igen.
Med sig har han en guld- och en silvermedalj.
Och en krossad mobiltelefon.
Wahlqvist missade flyget till VM i styrkelyft i Kanada.
Med hjälp av privata sponsorer fick han tag på en ny resa, men var inte framme i Kanada förrän tätt inpå tävlingarna.

"Skulle egentligen inte gå"

- Tidsomställningen var tuff. Jag har nog aldrig varit så trött under en tävling, jag kände för att gå och lägga mig mellan varje lyft.
- Men jag är jävligt nöjd. Det skulle egentligen inte gå att ta medalj om man ser till omständigheterna, säger Johnny Wahlqvist.
Han ser pallplatserna som ett bevis på att hans belackare hade fel.
- Det var skönt, jag ville så gärna visa dem som inte ansåg det lönt att lägga pengar på en ny flygbiljett åt mig, säger Johnny Wahlqvist.
Tog du det lugnare på segerfesten den här gången?
- Jadå.
- Jag gick på disco, men det var helt lugnt, säger Johnny Wahlqvist.

Tappade mobiltelefonen

Det gick inte lika lugnt till för Johnnys mobiltelefon.
- Jag tappade den ur fickan när jag klev ur en taxi, och taxibilen körde över den.
Erik Terneborn
Erik Terneborn

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag