Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

John Lundviks trick för att få ihop familjelivet på turnén

John Lundvik inför Diggilooturnén: "Nervöst"
Mitt i förberedelserna för turnépremiären av ”Diggiloo” träffar John Lundvik Kvällsposten för att berätta om utmaningen med dansen, besvikelsen över röstsveket på Eurovision och hur han får till det med familjen trots att han är på turné. Foto: JENS CHRISTIAN

Artisten John Lundviks succéår rullar vidare i rasande takt med premiär på ”Diggiloo” och stundande turnéer i höst.

Trots det pressade schemat får han ihop livspusslet – med hjälp av sambon Jotta Martidous kärleksstöd.

– Hon var med när det inte var något från början och gläds lika mycket som jag åt det som händer nu, säger han.

I flera år har Växjösonen John Lundvik varit ett aktat namn i musikerkretsar, bland annat som uppskattad låtskrivare åt andra artister.

Men hittills är det 2019 som har gjort störst avtryck i hans karriär, i maj var han nära att vinna hela Eurovision framför 300 miljoner tittare efter att ha gjort ett superframträdande.

John Lundviks besvikelse i Eurovision

Under delar av rösträkningen ledde han men fick sedan se sig slagen och till slut hamna på en femte plats när samtliga telefonröster var räknade.

John Lundvik hade vunnit jurygruppernas röster i Eurovision men rasade i topplistan när tittarnas röster kom in. ”Jag är en tävlingsmänniska i själen och vi hade lagt mycket tid och energi på detta”, säger han. Foto: JENS CHRISTIAN

Ingen som satt framför tv:n kunde missa hur besviken han blev.

– Med sista tonen kände jag ”att där satt den, vi kan vinna detta!” Sen kom de där telefonrösterna, säger John Lundvik inför en repetition i Malmö arena inför premiären av årets ”Diggiloo”.

Han beskriver känslan av att ha haft segern i sin hand men mist den i sista stund.

– Jag kunde nog inte lura någon i Europa då. Det hade varit en bra finalvecka, det kändes som vi hade stödet. Sen kom tittarnas poäng och jag liksom: ”Vad hände?!”, säger John Lundvik som beskriver sig själv som en tävlingsmänniska.

– Vi hade lagt ner mycket tid och energi på det här och vi var på tårna och som bäst när det gällde.

Nu har den värsta besvikelsen lagt sig och Växjösonen blickar framåt. Först: en intensiv turné med årets ”Diggiloo”-gäng med bland andra Mariette, Mimi Werner och Jessica Andersson.

Artisterna möttes i april för ett träningsläger på Mallorca där grovskisserna drogs, i torsdags kom de till Malmö för de första repetitionerna av showen.

John Lundvik hyllar sina kolleger:

– Alla drar åt samma håll, vi är en familjär grupp och det känns jättebra, säger han.

Så får John Lundvik ihop livspusslet på ”Diggiloo”-turnén

Trots att sommaren är strängt planerad med tajt spelschema kommer John Lundvik att få tillfälle att umgås med sina två barn och sambon Jotta Martidou - familjen kommer nämligen att följa med på delar av turnén.

– De är med på ganska många stopp. Man kan liksom integrera familjen och det blir inget: ”Hejdå barn och sambo, vi ses om åtta veckor”. Det känns underbart!

Under de intensiva repetitionerna är det framför allt en sak som ligger i fokus för John Lundvik: Dansen.

– Jag ligger inte helt bra till när det gäller positionerna, ha ha. I bland är det tomt där jag ska stå. Men det tar sig!

John Lundvik försöker hitta rätt steg på ”Diggiloo”-scenen: ”På en av repetitionerna var jag klart sämst, gånger tre ungefär”, säger han. Foto: JENS CHRISTIAN

LÄS MER:

John Lundviks besvikelse i natt 

 

LÄS MER:
John Lundvik om kärleken till sin sambo