Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

John Lundviks dröm om en mobilfri julhelg

John Lundvik, Elisa Lindström och Wiktoria laddar upp inför den gemensamma julturnén ”Christmas Night”.
Foto: AXEL ÖBERG / AXEL ÖBERG FOR NPR

Artisten John Lundviks 2019 var intensivt och toppades med succén i Eurovision.

Men innan julfirandet drar i gång på allvar ska han först ut på en stor turné med julgalan ”Christmas Night” med bland andra Wiktoria och Tommy Nilsson.

– Men sedan blir det julfirande hemma i Småland. För att få en riktigt ledig stund blir det mobilfritt, skrattar han.

Det gick knappt att föreställa sig hur intensivt året skulle bli för John Lundvik när han först gick och vann den svenska uttagningen i Melodifestivalen med låten ”Too late for love” och sedan gjorde succé för miljoner människor i framträdandet i Eurovision i Israel.

Efter våren, som gick i rasande tempo, fortsatte året i samma uppskruvade fart. Bland annat med en landsomfattande turné med ”Diggiloo” och på torsdag ställer han sig på scen igen för en ny premiär: ”Christmas Night”.

– Det är fullt ös! Nya steg och stämmor och sånger. Men det är också väldigt, väldigt kul att få vara i gång igen. Särskilt med detta eftersom jag är hopplöst förtjust i julmusik, säger han.

”Det har varit fullt upp länge nu”, säger Johan Lundvik under repetitionerna. Här tillsammans med bland andra Tommy Nilsson.
Foto: Christmas Night

Under året har John Lundvik knappt hunnit titta tillbaka något alls. Gaspedalen har varit tryckt i botten.

– När man har en sån här våg av framgång tror jag man gör sig själv en rejäl otjänst om man stannar upp. Det är bara att köra på! Både familjelivet och hälsan mår bra samtidigt som jag har roligt, det är hur kul som helst, jublar John Lundvik mellan de sista repetitionerna inför premiären i Sundsvall.

Sedan rullar turnén vidare med stopp på flera håll i Sydsverige: Halmstad, Malmö, Helsingborg, Karlskrona, Kristianstad, Kalmar och Växjö innan den sista showen i Göteborg 22 december.

Efter sista föreställningen väntar sedan julen även för John Lundvik. Helgen kommer att firas med släkten hemma i Småland som finns både i Växjö och i Kalmar.

– Vi ska fira med hela familjen, det ska bli skönt. Jag har också valt att tacka nej till alla tv-program och så kring jultid för att få en riktig ledig stund. Det har ju gått i ett ganska länge, säger han.

Trots att John Lundvik hört både den ena och den andra jullåten under flera veckor kommer han ha ett särskilt öga till ”Grown-up christmas list”.

– Ja, det är den bästa jullåten, jag älskar den!

Och har han tur visar det sig även att ett av paketen under granen innehåller en 18 volts skruvdragare.

– Japp, jag är lite snickare i grunden och älskar hantverk. Till våren har jag en dröm om att bygga en altan hemma, och då har jag hittat en speciell skruvdragare som jag verkligen vill ha, skrattar John Lundvik.

Ladda ner

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!