Tatueringen blev inte riktigt som Johanna hade tänkt sig. Foto: PrivatTatueringen blev inte riktigt som Johanna hade tänkt sig. Foto: Privat
Tatueringen blev inte riktigt som Johanna hade tänkt sig. Foto: Privat
Genrebild. Foto: Colourbox/Morozova TatianaGenrebild. Foto: Colourbox/Morozova Tatiana
Genrebild. Foto: Colourbox/Morozova Tatiana

Johanna tatuerade in barnens namn – såg resultatet och grät

Publicerad

Johanna Giselhäll Sandström, 30, hade längtat efter att tatuera in sina barns namn.

Några minuter efter de sista nålsticken fick hon se resultatet – och började gråta.

– Det är sånt som inte händer liksom, sånt man ser i roliga reklamfilmer, säger hon.

30-åriga Johanna Giselhäll Sandström från Kyrkhult, Blekinge, hade bestämt sig:

Barnens namn – Nova och Kevin – skulle förevigas på hennes kropp.

Hon fick möjligheten i födelsedagspresent av sin man och satte tillsammans med sin kusin kurs mot en känd tatueringsstudio i Blekinge, något som Blekinge Läns Tidning var har skrivit om.

– Jag sa att jag ville ha mina barns namn tatuerade och sa vad de hette. Tatueraren ritade upp motivet och frågade inget angående stavning eller så och jag tänkte inte mer på det, säger hon.

När han la ner pennan och kom ut med den färdiga stencilen testade Johanna olika placeringar tills det kändes bra.

– Från mitt håll var stencilen uppochner och jag kollade inte stavningen. Jag fokuserade på att placeringen skulle bli rätt.

”Min kusin skrattade och jag grät”

Några minuter senare var kärleksförklaringen i bläck färdig och Johanna Giselhäll Sandström åkte hemåt. Men när kusinen tog en bild på den färska tatueringen upptäckte hon att något var annorlunda.

– Jag märkte det när jag fick se kortet. Då stannade hjärtat typ, jag trodde jag skulle svimma. Det är sånt som inte händer liksom, sånt man ser i roliga reklamfilmer.

”Kevin” hade råkat bli ”Kelvin”.

– Jag satt och kollade på bilden och tänkte ”nej, det står verkligen fel namn”. Min kusin skrattade och jag grät.

Tatueraren skrattade

De åkte genast tillbaka till studion och pratade med tatueraren – som började skratta, berättar Johanna.

– Han sa ”oj då, hur kunde det bli så?” och att det inte var någon fara, att man lätt kunde få bort det på en laserklinik.

Så här blev resultatet.Foto: Privat

Johanna fick ett telefonnummer till en klinik i Växjö, men fick strax därpå veta att behandlingarna – plural – inte skulle ge full effekt förrän om ett helt år.

”Jag skrattar också åt det nu”

Johanna Giselhäll Sandström fick pengarna tillbaka för tatueringen, men laserbehandlingarna var inte ett alternativ. Efter en vecka av funderingar kom hon och mannen fram till en annan lösning:

– Vi beslutade att byta namn på pojken, säger Johanna.

– Jag hade aldrig hört namnet ”Kelvin” som tilltalsnamn på en människa. Det finns väl ingen som döper sitt barn till Kelvin? Men när jag tänkte mer på det kände jag att det ju inte finns någon annan som heter så, här. Det blev unikt. Nu tycker vi bättre om det än Kevin.

Har Kev... Kelvin reagerat på namnbytet?

– Nej, han var inte så gammal så han har inte tänkt på det. Nu är han fem år. När jag skaffade tatueringen var han nästan två år.

Genrebild.Foto: Colourbox/Morozova Tatiana

Hur har andra reagerat?

– De har skrattat. Jag skrattar också åt det nu, jag bryr mig inte så mycket.

Ska tatuera ett tredje namn

För ett halvår sedan fick paret ett till barn – dottern Freja – och Johanna planerar nu att lägga till hennes namn till samlingen.

– Det namnet måste jag också tatuera men jag kommer skriva det på ett papper och granska det till tiotusen.

Vad har du för tips till andra som ska tatuera namn eller ord?

– Kolla verkligen stavningen, även om det är simpla namn eller texter.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag