Det allra vanligaste är att en graviditet pågår i mellan 37 och 42 veckor.
Men för några tar det slut desto tidigare än så.
Varje år föds nämligen drygt 7 000 barn för tidigt i Sverige, och många av dem kräver lång sjukvård direkt efter födseln på vårdens neonatalavdelningar, neo.
Ibland är det inte ens säkert att barnen kommer överleva.
När journalisten Johanna Darnéus själv födde barn för tidigt upplevde hon att det inte fanns någon litteratur som satte ord på hur det är att föda för tidigt.
Eller hur det är att behöva spendera flera månader på neonatalavdelningar.
Fem års arbete - nio familjer
Hon bestämde sig för att fylla det tomrummet – och efter fem års arbete är det snart dags för boken Livet på Neo att ta plats på bokhyllorna.
– Boken består av två delar och under den första delen följer vi nio familjer på neo. Man tänker sig att det blir promenader i parken när man precis fått barn, men om man föder för tidigt blir det i stället sjukhusbesök, sprutor och ultraljud av hjärna och hjärta. Det blir en stark kontrast, säger Johanna Darnéus.

Vården har gjort stora framsteg
För varje år som passerar gör vården stora framsteg och de allra flesta barn som föds för tidigt överlever numera. Den kanske enskilt största vårdrevolutionen stod förlossningsläkaren Étienne Stéphane Tarnier för, när han på 1800-talet uppfann kuvösen.
Under 1900-talet har utvecklingen fortsatt och de senaste 40 åren har präglats av stora vårdframsteg för de för tidigt födda barnen.
– Före 1970 dog 90 procent av alla barn som vägde under tusen gram. I dag överlever i stället 90 procent, berättar Johanna Darnéus.
Hur har ditt bokprojekt tagits emot under tiden du arbetat med det?
– En del har sagt ”äntligen” och andra har sagt att de önskar boken fanns tidigare. De böcker som finns i dag är mellan 15 och 20 år gamla, med små bokstäver, små bilder och en tråkig layout eller så är de riktade mot läkare. Men vi bestämde oss för att göra en modern och läggtillgänglig bok som sprider kunskap och som kan ge stöd.
Söndagen den 17 november är det dags för den Internationella prematurdagen, en dag som uppmärksammar för tidigt födda barn. Det kommer Johanna Darnéus fira genom att släppa sin bok för allmänheten.
– Vi kommer även vara med på en konferens i Lund och berätta om boken, berättar hon.