Man skjuten i Malmö – avled av skadorna

En person har skjutits i stadsdelen Seved i Malmö. Polisen har larmats till platsen och personen har förts med ambulans till sjukhus.
Foto: Mikael Nilsson
Seved hamnade i fokus när Morgan Johansson och regeringen i slutet av mars presenterade sitt brottsförebyggande program.
Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN

En man har blivit skjuten i stadsdelen Seved i centrala Malmö på lördagskvällen.

Händelsen inträffade utomhus på Lantmannagatan strax efter klockan 23. Polisen var på plats med en stor styrka – och helikopter.

Den skjutne fördes till sjukhus med ambulans men avled av sina skador. En förundersökning gällande mord har inletts.

Polisen fick in larmet klockan 23.13. 

– Vi fick uppringningar om en skottlossning på Lantmannagatan och är på plats. Utredningsåtgärder pågår redan, säger Anna Göransson vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

– Polisen har upprättat en avspärrning i området.

Ett vittne uppger för Kvällspostens fotograf Mikael Nilsson på plats att flera skott har hörts. "Först ett, sedan fyra till i snabb följd."

Blev skjuten utomhus

Polisen bedömer till att börja med att skjutningen har skett utomhus och ett stort antal patruller är på plats i området. Enligt uppgift har polisen även gått upp med helikopter över området.

Skjutningen har skett alldeles utanför en större butik som ligger på ett industriområde som förr disponerades av bryggeriet Pripps.

Flera vittnen såg tillskyndande personer göra hjärt- och lungräddning på offret.

Under natten meddelade polisen att mannen dog av sina skador. Vid 7.49 på söndagsmorgonen hade mannen identifierats och anhöriga underrättats. Den avlidna mannen är född 1987.

Lantmannagatan var avspärrad i båda riktningarna utanför brottsplatsen.  Men klockan 4.17 på söndagsmorgonen hävdes avspärrningarna, berättar Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisregion Malmö Syd.

– Teknikerna är klara på plats och arbetet pågår. Vi har hållit förhör och samlat in uppgifter från flera håll, säger hon.

En förundersökning gällande mord har inletts.

Förhör av vittnen och dörrknackning har genomförts på platsen.

Polisens tekniker är budade till platsen. Platsen undersöks även med vapenhund.

Seved är illa beryktat och har beskrivits som ett bostadsområde där droger och vapen har blivit en del av vardagen.

Morgan Johansson berömde Seved

Så sent som i slutet av mars var justitieminister Morgan Johansson på plats i Seved när han var i Malmö för att presentera regeringens nya brottsförebyggande program.

Han tyckte då att området var på rätt spår med det brottsförebyggande arbetet. Polisen, fastighetsägarna, fotbollsklubben, kommunen, näringslivet och Sevedsborna själva samarbetar för att knäcka kriminaliteten.

– Jag tar med mig en bild av en stadsdel som samlar sig mot brott. Och att man där samlar alla aktörer för att motverka kriminalitet och bryta gängkriminaliteten, säger Morgan Johansson till Kvällsposten.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!