Grattis, Jill! Årets Edvardpristagare 2016! Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGGrattis, Jill! Årets Edvardpristagare 2016! Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Grattis, Jill! Årets Edvardpristagare 2016! Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Prisas. Här tar Jill Johnson emot Edvardpriset av Kvällspostens chefredaktör Katrin Säfström och redaktionschefen Christer El-Mochantaf i den fullsatta Lindab arena innan derbyt mellan Rögle och Malmö. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGPrisas. Här tar Jill Johnson emot Edvardpriset av Kvällspostens chefredaktör Katrin Säfström och redaktionschefen Christer El-Mochantaf i den fullsatta Lindab arena innan derbyt mellan Rögle och Malmö. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Prisas. Här tar Jill Johnson emot Edvardpriset av Kvällspostens chefredaktör Katrin Säfström och redaktionschefen Christer El-Mochantaf i den fullsatta Lindab arena innan derbyt mellan Rögle och Malmö. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Jill Johnson vinnare av årets Edvardpris

Publicerad

Grattis Årets Edvardpristagare 2016 – artisten Jill Johnson!

Den folkkära sångerskan fick på torsdagskvällen ta emot Kvällspostens prestigefyllda pris i ett fullsatt Lindab Arena i hemstaden Ängelholm.

– Det känns fantastiskt, jag blir så nostalgisk, säger Jill själv, efter att ha fått ta emot Ängelholmarnas kärlek i arenan.

Kvällspostens prestigefyllda Edvardpris har delats ut sedan 1979, då Nils Poppe fick priset för första gången. Priset instiftades till minne av skådespelaren och underhållaren Edvard Persson, som gick bort 1957 och har genom åren gått till folkkära underhållare som Björn Ulvaeus och Benny Andersson, Charlotte Perrelli, Björn Skifs, Sanna Nielsen, Povel Ramel och Lena Philipsson.

Priset röstas fram av Kvällspostens läsare, innan en jury bestämmer det slutgiltiga resultatet: Och i år var läsarna och juryn helt enig.

Jill Johnson tog på torsdagskvällen emot priset i en fullsatt hockeyarena i hemstaden Ängelholm.

- Vi är jättestolta över att dela ut det för 38:e gången och glada över läsarnas tydliga vinnare det här året, säger chefredaktör Katrin Säfström.

– Vi är väldigt glada över att vi fick dela ut priset i en fullsatt hockeyarena i Jills hemstad Ängelholm, säger Christer El-Mochantaf, Kvällspostens redaktionschef.

Lång artistkarriär

Jill Johnson, 43, har en lång artistkarriär bakom sig, hon har kallats Sveriges countrydrottning och har också fått en Kristall som ”Årets kvinnliga programledare”, för programmet ”Jills veranda”, 2014. Hon var vunnit en grammis, deltagit i Melodifestivalen och gjorde 2016 stor succé i TV4-programmet ”Så mycket bättre”.

Dessutom är hon väldigt hockeyintresserad – vilket förstås var passande, en kväll som denna.

– Det är en fantastiskt fin skara att vara en del av, jag är otroligt stolt och glad, säger Jill Johnson som ska fira med en whiskey hemma framför brasan.

- Jag ska fira ensam och prata lite med Edvard, skrattar hon.

På fredagen publicerar Kvällsposten en längre intervju med årets vinnare. 

 

Motivering:

Årets pristagare av Edvardstatyn har, trots allt hon tidigare gjort, fortsatt att bli så mycket bättre. Från att ha erövrat den svenska musikscenen som countrydrottning, har hon också blivit hyllad som Sveriges bästa programledare och blivit ett folkkärt namn hos svenska folket. I och med den senaste succén i tv har årets vinnare också tagit sig in från veranden till folks vardagsrum – där kommer hon att stanna väldigt, väldigt, länge.

 

Tidigare vinnare

1979 – Nils Poppe

1980 – Lasse Åberg

1981 – Gösta Ekman

1982 – Bosse Parnevik

1983 – Hans Alfredson

1984 – Tommy Körberg

1985 – Jan Malmsjö

1986 – Lill Lindfors

1987 – Helt Apropå-gänget

1988 – Eva Rydberg

1989 – Lasse Brandeby

1990 – Galenskaparna och After Shave

1991 – Åke Cato och Sven Melander

1992 – Povel Ramel

1993 – Tomas von Brömssen

1994 – Robert Gustafsson

1995 – Björn Ulvaeus och Benny Andersson

1996 – Stellan Sundahl

1997 – Peter Harryson

1998 – Thomas Petersson

1999 – Fredrik Lindström

2000 – Lasse Berghagen

2001 – Tina Nordström

2002 – Suzanne Reuter

2003 – Anders Jansson och Johan Wester

2004 – Lena Philipsson

2005 – Robert Wells

2006 – Ingvar Oldsberg

2007 – Babben Larsson

2008 – Ola Salo

2009 – Claes Malmberg

2010 – Björn Skifs

2011 – Måns Zelmerlöw

2012 – Charlotte Perrelli

2013 – Jerry Williams

2014 - Sanna Nielsen

2015 - Hasse Andersson

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag