Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jessica, 44, fick bilen krossad av biltvätt

Framdelen på Jessica Ingessons bil krossades i biltvätten. Foto: Jessica Ingesson
Framdelen på Jessica Ingessons bil förstördes i en biltvätt. Foto: LUDVIG THUNMAN / KVP/EXPRESSEN

Jessica Ingesson fick både vindruta och motorhuv sönderkrossade när hennes bil skulle tvättas i en automattvätt hos OKQ8 i Trelleborg.

När bilen lades i friläge slungades den rakt fram och trycktes in i en nedfälld bom.

– Jag tänkte bara ”herregud min ruta small precis”, säger Jessica Ingesson. 

Innan Jessica Ingesson i lördags körde in i biltvätten förklarade hon för personalen att hon inte riktigt visste hur anordningen fungerade. 

Hon till och med skojade med personalen om att de skulle hålla extra koll på just henne så inget gick fel. 

Men något gick fel – ganska rejält. 

När Jessica Ingesson lade sin röda Kia i friläge slungades bilen plötsligt rakt fram. Fordonet åkte in i en nedfälld bom och fick stora skador på både motorhuven och vindrutan, vilket Trelleborgs Allehanda var först att rapportera om

– Det kändes som biltvätten hade sju tusen olika moment innan man kom fram till tvättningen. Så när jag trodde att jag hade gått igenom alla moment kom jag på att bilen inte var i friläge, säger Jessica Ingesson. 

– När jag sedan lägger den i friläge är det precis som att bilen hoppar fram och då var tvättbommen nere och den drogs genom hela bilen.

Personalen upptäckte inget

Med en rejält tilltrasslad motorhuv och sprucken framruta rullade Jessica Ingesson ut ur biltvätten, som av säkerhetsskäl stängdes av på en gång efter olyckan. 

– Hade det inte stängts av hade nog hela rutan gått sönder och då hade jag fått glas och vatten över mig, säger Jessica.

Ingen ur personalen upptäckte dock att olyckan hade inträffat, trots att det finns kameraövervakning. Därför fick en något chockad Jessica gå in till butiken och berätta för personalen att framdelen på hennes bil precis blivit sönderkrossad. 

– Jag var ganska chockad. När jag gick in och pratade med personalen sa de att det nästan ska vara omöjligt att det händer eftersom bilen rör sig långsamt. Men vi gjorde en skadeanmälan och personalen fick titta på skadorna, säger hon. 

Svarta delar från biltvätten fastnade i den krossade vindrutan. Foto: Jessica Ingesson

OKQ8: ”Ska inte kunna hända”

Karin Hellgren är presschef på OKQ8 och säger att samma typ av biltvätt används hundratals gånger varje dag. Därför är enstaka incidenter ofrånkomligt.

Däremot är det som Jessica Ingesson var med om mycket ovanligt.

– Generellt så kan inte en bil förflytta sig i hög hastighet om den är rätt placerad på bandet och i friläge, utan dras framåt väldigt långsamt av bandet, skriver hon i en skriftlig kommentar till Kvällsposten.

Vad gjorde att personalen inte upptäckte något, trots att kan följa tvättningen?

– Kameraövervakningen sker endast i början av tvätten och är en säkerhetsåtgärd för att se att kunden hamnar rätt på bandet och inte får problem att komma i gång.

”Känner mig lite stressad”

Jessica Ingesson är själv nöjd med bemötandet hon har fått av OKQ8 efter olyckan. Hon har fått såväl en hyrbil som en garanti på att hon kommer få ersättning för skadorna. 

Men det hjälper föga nu när hon inom kort ska anordna studentfest och är i stort behov av sin bil. 

– Det kommer dröja två veckor minst innan bilen är färdig. Jag känner mig lite stressad för vi har student snart och vi behöver vår bil. Vi ska till Tyskland och där kan man ju inte köra med hyrbil, säger hon. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!