30-åriga Jenny anmäldes försvunnen den 2 augusti. Foto: Privat
30-åriga Jenny anmäldes försvunnen den 2 augusti. Foto: Privat

Jenny internationellt efterlyst

Publicerad
Uppdaterad
Polisen anser att det är mer och mer troligt att ett brott ligger bakom Jenny Perssons försvinnande.
Nu efterlyses hon internationellt.
- Vi utvidgar sökandet, säger Malmöpolisens informatör Lars-Håkan Lindholm till KvP.se.
Det har gått över en vecka sedan den 30-åriga Jenny sist sågs. Polisen har fått in flera tips, bland annat via Facebook, men inget som lett till att de hittat henne. De beskriver också tipsen som ”inget hett”.
– Det finns ingen naturlig förklaring. Det blir mer och mer troligt att ett brott har begåtts, säger Malmöpolisens informatör Lars-Håkan Lindholm till TT.

Är nu efterlyst

Nu efterlyser polisen henne internationellt. Om hon har lämnat landet hoppas polisen att hon dyka upp i en gränskontroll eller om hon blir stoppad av polis.
– Hon är internationellt efterlyst. Vi hoppas på att få in uppgifter att hon har påträffats utomlands. Vi utvidgar sökandet, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör vid polisen i Skåne.
Hittills har polisen dock inte fått några indikationer på att Jenny har åkt utomlands. Passet lämnade hon hemma med sina andra personliga tillhörigheter.
– Men man kan ju röra sig ganska fritt i EU nu för tiden, säger han.
Polisen är mycket förtegen om ärendet och vill inte gå ut med mer information.
– Vi vill inte gå ut med hur vi jobbar så vi kan inte kommentera det. Det finns inga nya detaljer, vi kontrollerar allt vi kan, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör vid polisen i Skåne.

Har pratat med grannarna

De har pratat med Jennys grannar om de sett henne men vill inte gå ut med vad de har sagt.
– Vi har pratat med alla runtomkring henne. Vi jobbar med det material vi har.
En anledning till att de inte längre går ut med information är att de inte vill förstöra en potentiell brottsutredning.
– Vi vet ju inte hur det här slutar. Det kan vara så att hon blivit utsatt för ett brott och då är det viktigt att vi inte gått ut med allt, säger han.
Jenny Persson försvann spårlöst från sitt hem i centrala Malmö den första augusti. Hon sa till sin sambo att hon skulle gå till jobbet - men det har framkommit att hon inte har haft något jobb sedan hon slutade ett sommarvikariat förra sommaren.
Åtta spanare från Malmöpolisen arbetar heltid med att lösa gåtan.
I nuläget är ingen misstänkt för något brott i samband med Jennys försvinnande.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag