Här vi lekplatsen såg mannen Jenny Persson, 30, och kontaktade polisen. Polispatrullen kom snabbt till platsen och skjutsade därefter Jenny till sjukhuset. Foto: Läsarbild och Privat
Här vi lekplatsen såg mannen Jenny Persson, 30, och kontaktade polisen. Polispatrullen kom snabbt till platsen och skjutsade därefter Jenny till sjukhuset. Foto: Läsarbild och Privat

Jenny, 30, har hittats vid liv i Lomma

Publicerad
Uppdaterad
Jenny Persson, 30, som har varit försvunnen i två veckor har hittats vid liv.
En person ringde in till polisen och tipsade om att hon hade synts till vid en lekplats i Lomma.
- Hon var vid anträffandet medtagen, men har inte uppvisat några omedelbara fysiska skador, säger Calle Persson på Skånepolisens ledningscentral.
Strax före klockan 13 på söndagseftermiddagen ringde en man till polisen och berättade att han hade sett en kvinna som liknade Jenny vid en lekplats i Lomma. Mannen ska ha sagt till polisen att kvinnan uppträtt förvirrat.
– Han ringde oss på ledningscentralen och sade att hon var väldigt lik den försvunna kvinnan och beskrev hennes utseende och hur hon var klädd, säger Calle Persson.
När polisen kom till platsen visade det sig att det verkligen var den försvunna kvinnan. Hon hittades ett par hundra meter från en lekplats i närheten av Vattenverksgatan.
Polispatrullen skjutsade henne till sjukhuset i Malmö.
– Hon var vid anträffandet medtagen, men har inte uppvisat några omedelbara fysiska skador.

Ingen riktig förklaring

Polisen har ingen misstanke om brott, men Jenny har inte gett någon ordentlig förklaring till varför hon har varit försvunnen.
– Nej, det har vi inget med att göra så länge det inte misstanke om brott. Det är möjligt att hon har haft någon kort förklaring, säger Calle Persson och fortsätter:
– Även om det kan verka som att det är en ovanlig händelse, så händer det med jämna mellanrum om att folk försvinner och dyker upp dagar och veckor senare. Men två veckor kanske är en längre tid än vanligt.
Ska ni höra Jenny igen?
– Nej, inte om det inte dyker upp något som gör att det föreligger misstanke om brott.
Kvinnans anhöriga är underrättade om den 30-åriga kvinnans anträffande, och åkte till sjukhuset efter beskedet.

Försvann för två veckor sedan

Jenny Persson anmäldes försvunnen av sina anhöriga för två veckor sedan. Sambon såg henne senast måndagen den första augusti.
Tidigare har det kommit fram att hon inte haft något arbete, trots att hon sagt åt sin sambo att hon haft det. När hon lämnade sitt hem lämnade hon kvar nycklar, plånbok, telefon och pass.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag