Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jennifer, 21, slåss i rätten mot Red Bull

21-åriga Jennifer Abdulahad läser juridik i Lund och driver byrån Aurix, tillsammans med studiekompisen Oliver Titikic, 23. Nu kämpar den unga duon mot Red Bulls slipade advokater. Foto: Louise Persson
Jennifer Abdulahad brinner för juridik. När hon jobbade på en de större svenska advokatbyråerna tröttnade hon: ”jag fick bara koka kaffe”. Foto: Privat
Foto: Privat

Hon är 21 år och pluggar fortfarande juridik på universitet i Lund.

Nu går hon en match i rätten mot Red Bull – ett av världens största företag och med massvis av muskler och toppmeriterade advokater.

– Det är klart att jag har varit orolig i bland men det är domstolen som avgör, säger Jennifer Abdulahad.

Jennifer Abdulahad är 21 år, juriststudent i Lund och delägare i byrån Aurix, tillsammans med studiekompisen Oliver Titikic. Just nu slåss byrån mot miljardbolaget Red Bulls slipade advokater, något som Helsingborgs dagblad var först att rapportera.

Jennifer Abdulahad och Oliver Titikic företräder svenska energidrycksföretaget Tiger King i tvisten. 

Patent- och Marknadsdomstolen ska avgöra om Tiger Kings burkar är för lika Red Bulls. Red Bull har stämt det svenska företaget för både varumärkesintrång och vilseledande efterbildning enligt marknadsföringslagen och kräver ett skadestånd på 250 000 kronor.

Domstolen ska avgöra om Tiger King gjort varumärkesintrång genom att deras burk är för lik Red Bulls. Foto: Montage

Första gången byrån är i domstol

Det är första gången byrån varit i domstol – men de arbetar med klienter från hela Sverige, berättar Jennifer Abdulahad.

– Jag och Oliver träffades i Lund. Då hade jag jobbat på en av Sveriges största byråer men upplevde att jag bara stod i köket och kokade kaffe. Därför startade jag min första byrå som 20-åring. Det fick Oliver veta. Han gick i samma tankar och vi insåg att vi borde samarbeta i stället för att arbeta på varsitt håll. I dag är vi sju anställda. 

Hur kommer det sig att ni får företräda Tiger King? De känner ingen oro för att ni är studenter och aldrig varit i domstol tidigare?

– De började genom att en bekant till mig rekommenderade oss för Tiger King. Vi gjorde några mindre ärenden för dem. När den här stämningen kom in betonade vi för Tiger King att vi aldrig varit i domstol tidigare och är studenter, men sa att vi är tillräckligt modiga att ställa upp för er. De svarade att de inte ville köra med någon annan byrå och att vi hade deras förtroende.

Hur hittar du mod till att gå upp mot Red Bulls väletablerade advokater?

– Dels är jag trygg i jag att jag och Oliver är väldigt noggranna, dels ligger mitt mod i klientens förtroende, jag vill finnas där för mina klienter: Bara för att man är ett litet företag ska det inte bli orättvist för att man inte ha råd att anlita duktiga advokater. Red Bull är kända för att angripa sina konkurrenter aggressivt, det tycker jag är fel sätt att använda juridiken.

Hoppas vinna mot Red Bull

I slutet av mars meddelas domen i Patent- och Marknadsdomstolen.

– Vi har drivit den här tvisten i nio månader och det är klart att jag varit orolig ibland, men jag och Oliver är ett noggrant och bra team. Jag vågar inte säga något om utgången, men det är fler saker som talar för än emot att Tiger King vinner målet, men i slutändan avgör ju domstolen, säger Jennifer Abdulahad.

När Jennifer Abdulahad kom in på juristprogrammet i Lund flyttade hon från familjen i hemstaden Borås. Där spelade hon fotboll i damlaget.

– Jag tycker om att spela fotboll men har inte så mycket tid över på grund av jobb och plugg. Men det handlar inte bara om tid, energin tar också slut, så därför försöker jag prioritera vad jag lägger den på. 

 

Jennifer Abdulahad

Ålder: 21

Gör: Driver egna byrån Aurix med kollegan Oliver Titikic, 23. Studerar på juristprogrammet i Lund

Bor: I Lund

Familj: I hemstaden Borås bor mamma och pappa samt två äldre bröder. Föräldrarna kommer ursprungligen från Libanon. ”Mina föräldrar kan ibland oroa sig för riskerna jag tar, men de stöttar mig alltid”.

Intressen: Fotboll och att umgås med vänner

 

Redbull

Ålder: 32 år, bolaget grundades 1984 men drycken introducerades först 1987

Gör: En gul och uppiggande energidryck som är mycket välkänd som drog in 7,4 miljarder dollar år 2017

Bor: På butikshyllor i hela världen, men bolaget har sitt säte i Fuschl am See, Salzburg, Österrike

Familj: Omkring 11 800 anställda

Intressen: Idrott! Äger en mängd fotboll- och ishockeylag samt två formel 1-stall