Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jennie Nilsson vill driva politik – för hela Sverige

Jennie Nilsson (S) tar över posten som landsbygdsminister efter Sven-Erik Bucht (S). Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
På måndagen presenterades den nya regeringen, med sex nya ministernamn. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sveriges nya landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) har sina rötter i halländska Hylte.

Men trots förkärleken till Halland ser hon fram emot att driva en politik som anpassas för hela landet.

– Man måste bejaka att Sverige ser olikt ut på olika platser och våga anpassa politiken utifrån det, säger Jennie Nilsson.

Sex nya ministrar presenterades på måndagen, då Sveriges regering offentliggjordes. Ett av de nytillkomna statsråden är landsbygdsminister Jennie Nilsson (S), som tar över posten efter Sven-Erik Bucht (S). 

– Det känns stort, hedrande och lite omtumlande just i dag (måndag, reds anm). Jag ser fram emot att fortsätta det arbete som den förra regeringen påbörjade och öka prioriteten på landsbygdsfrågorna, säger Jennie Nilsson till Kvällsposten.

Vill driva politik för hela Sverige

Nilsson har sina rötter i den halländska kommunen Hylte och bor sedan en tid tillbaka i Halmstad. Trots förkärleken till Halland är hennes ambition att driva en politik som tar hänsyn till hela Sverige, från norr till söder.

– Jag vill leverera en politik som betyder någonting i människors vardag. Man måste bejaka att Sverige ser olikt ut på olika platser och våga anpassa politiken utifrån det. Att utgå från de regionala förutsättningarna tycker jag är viktigt, säger hon och fortsätter:

– Det som är en bra lösning i Norrland är inte nödvändigtvis en bra lösning i Hallands inland. Det kan handla om att man får närmare service, bra digitala hjälpmedel eller att effektiva servicekontor inrättas i alla kommuner.

Jennie Nilsson vill driva en politik som anpassas för hela Sverige. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

 

LÄS MER: Löfvens sex nya ministrar – här är de som får lämna

 

”Bryr sig om folk”

En bra landsbygdspolitik innebär för Jennie Nilsson att öka möjligheterna för människor som bor och verkar på just landsbygden.

– En grundförutsättning för att leva på landsbygden är att det finns jobb och näringsliv. Det gäller skogs- och jordbruk, men det ska också fungera för småföretagare och att bra konkurrensvillkor finns för näringarna. 

Jennie Nilsson var tidigare vårdbiträde. Hon har kvar sin anställning på Sjölunda äldreboende i Hylte, men är just nu tjänstledig. P4 Halland träffade Marcus Birgersson, som arbetar på boendet. 

På frågan ”vad kan man ta med sig när man jobbar med äldre, till att sedan bli minister?” svarar Marcus Birgersson:

– Troligtvis så har man ett väldigt stort hjärta och man bryr sig om folk och vill förbättra för de som behöver det.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!