Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jennie attackerades av okänd med järnrör

Rädd. Jennie funderar på att lämna Södervärn efter järnrörsöverfallet. Foto: Ludvig Thunman
Mannen skrek mot Jennie och hennes kompis och slog henne över ryggen och ansiktet. "Det svartnade för ögonen", säger Jennie om attacken. Foto: Ludvig Thunman
Kläderna som Jennie hade på sig under attacken är färgade av blod från såren hon fick. Foto: Ludvig Thunman

MALMÖ. Jennie, 38, skulle bara gå ut med hunden och köpa bullar innan barnen vaknade.

Men promenaden slutade på sjukhuset.

Vid halv nio på lördagsmorgonen sprang en okänd man fram till henne och gick till attack med två järnrör.

– Jag trodde jag skulle dö, berättar Jennie.

En man anhållen för vansinnesdådet

Polisen fick in Jennies larmsamtal 08.35 på lördagen och var där bara några minuter senare. Mannen som ska ha utfört järnrörsattacken sitter anhållen misstänkt för grov misshandel och olaga hot. Tre personer ska ha bevittnat händelsen.

'' Mannen var misstänkt påverkad och i 40-årsåldern. Enligt vittnesuppgifter ska han ha varit beväpnad med två järnrör, säger Skånepolisens informatör Kim Hild.

Polisen är förtegen kring övriga omständigheter kring överfallet.

'' Mannen är fortsatt anhållen för misshandeln. I nuläget går vi inte ut med mer information än det som redan är känt i avvaktan på att ärendet lämnas vidare till en annan utredare under måndagen, säger Dan Svensson, inre befäl i Malmö.

Jennie lämnade lägenheten runt åtta på morgonen för att rasta schäfern Bixi. Barnen tänkte hon väcka först när hon kom tillbaka och sedan skulle de bege sig till stranden för att njuta av det fina sommarvädret.

Hon gick den vanliga rundan vid Södervärn i Malmö och träffade på en kompis utanför Pressbyrån. Jennie gick in för att köpa bullar åt barnen och slog sedan följe med kompisen bort mot fontänerna. Bixi hoppade i vattnet och började plaska och skälla glatt.

I ögonvrån ser Jennie hur någon närmar sig.

– Jag uppfattar det som en glad människa som kommer emot mig med studsande gång.

Hon ser att mannen håller något i händerna men hinner inte registrera vad det är.

– Jag hör bara att han skriker "vad fan gör ni med min hund?" och sedan säger det bara pang. Jag förstod inte vad som hände, jag hade ju aldrig sett honom förut, berättar Jennie.

Polisen snabbt på plats

Mannen slår henne över ryggen och i huvudet. Jennie känner hur det svartnar för ögonen när slaget träffar pannan. Hennes kompis har också fått slag riktade mot sig och skriker att mannen ska sluta.

– Sedan börjar min kompis springa därifrån. När jag ser det så samlar jag mig, rycker tag i kopplet och springer rakt ut i gatan. När jag kommit en bit bort ropar han "bara spring din jävel för jag ska döda dig."

Jennie lyckas ta sig till sin port och kan med skakande händer slå in koden och komma in.

– Jag stod en bit in från porten och slog numret till polisen. När jag kommer fram så säger hon att fler har ringt och att polisen redan är på väg, säger Jennie.

Det dröjer bara några minuter innan polisen är på plats. Genom porten ser Jennie hur mannen kommer gående en bit bort.

– Han gick där med en cigg i handen som att ingenting hade hänt. Jag sa åt polisen att det var han som hade gjort det.

Mannen greps direkt och poliserna gick in för att prata med Jennie om vad hon just hade varit med om. Hon var mest oroad för sin kompis eftersom hon hade sett mycket blod på sina egna kläder. Poliserna fick då upplysa henne om att det var hennes eget blod.

– Jag fick ringa och väcka barnen. När de kom ner från trapporna kunde de inte se själva skadan för allt blod.

"Har pratat om att flytta"

Jennie fick åka polisbil till sjukhuset för att plåstras om. Ögonbrynet fick tejpas på grund av jacket som järnröret hade slagit upp. Hon hade även skador över skuldrorna.

Drygt ett dygn efter attacken har hon fortfarande svårt att förstå vad som egentligen hände. Jennie känner inte igen sitt bostadsområde.

– Jag har aldrig känt mig orolig på Södervärn tidigare. Men så händer det här klockan nio på morgonen mitt på busstorget.

Jennie är tacksam över att flera personer blev vittnen till händelsen och att mannen kunde gripas så pass snabbt. Men hon känner sig orolig över att lämna lägenheten och vet inte längre om hon vill bo kvar i området.

– Jag och barnen har pratat om att flytta här-ifrån. Det känns så overkligt, tänk om de hade gått ut med Bixi den morgonen, säger hon.