Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jättebråk mellan grupper lamslog Halmstad i timmar

Foto: NIKLAS HENRIKCZON
Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

Ett jättebråk utbröt i natt i Halmstad. Enligt polisen var det två grupper som bråkade i flera timmar och extra resurser fick kallas in från Göteborg.

Enligt polisen påverkade bråket centrala Halmstad i flera timmar. 

Polisen arbetar nu på morgonen med att klarlägga vad som hände.

– Efter ett bråk av den här omfattningen kan det mycket väl vara så att fler personer kommer att frihetsberövas. Och flera personer kan också vara skadade, säger Stefan Gustavsson, presstalesperson hos polisen i region väst.

Bråket ska ha startat utanför en krog i Halmstad. Polisen larmades till platsen klockan 01.38 då ett större bråk brutit ut.

Ordningsvakter på platsen ska då, enligt polisen, ha uppgett att de "befann sig i underläge", att ett större bråk pågick och att ett flertal personer var skadade.

När polis anländer kan man konstatera att tre personer är skadade och dessa körs till sjukhus, en av dessa var allvarligt skadad.

"Svårt att få kontroll"

Samtidigt fortsatte bråket i centrala Halmstad, och bråket eskalerade. Enligt polisen hade man under natten svårt att få kontroll över situationen.

– Det var en otroligt svår situation för ordningsvakter och polis under flera timmar, säger Stefan Gustavsson, presstalesperson hos polisen i region väst.

Bråket ska enligt polisen ha handlat om en konflikt mellan två olika grupper och bråket spred sig under natten. 

– Inledningen av bråket har varit mellan två grupper. Det är så vi uppfattar det, Stefan Gustavsson.

Nya bråk uppstod hela tiden i området och polisen tvingades stänga av viss trafik i delar av centrala Halmstad. 

För att få kontroll över situationen tvingades polisen kalla in extra resurser från Göteborg

Bil flydde från platsen

Ett antal män ska ha varit pådrivande i bråket utanför krogen och dessa personer ska enligt uppgifter till de polispatruller som först kom till platsen ha lämnat området i en bil. Polispatruller anträffade senare under natten den aktuella bilen under färd söderut på riksväg 15 men på grund av hög fart och vårdslös körning tvingades polisen avbryta förföljandet vid Trönninge. 

Flera gripna

Två av de personer som misstänks ha suttit i bilen kunde senare anträffas och gripas. De misstänks bland annat för narkotikabrott. Strax efter klockan 03 hittade polisen ytterligare två män i Trönninge som kopplas till den flyende bilen. Männen hämtades under natten till förhör. De fyra frihetsberövade tros vara hemmahörande i Helsingborg, enligt polisen.

Polisen utesluter inte att flera personer kommer gripas.

– Polisen i Halmstad har väldigt mycket att röja igenom just nu. Men efter ett bråk av den här omfattningen kan det mycket väl vara så att fler personer kommer att frihetsberövas. Och flera personer kan också vara skadade, säger Stefan Gustavsson.