Det är en amerikansk jätte i gräddgul färg som rullar ut från garaget hemma i Ängelholm. Här finns breda soffor, blänkande krom och en svart sufflett som öppnar upp kupén under soliga dagar.
Men det där karaktäristiska motorvrålet från den stora V8-motorn finns inte längre.
Jan har nämligen konverterat bilen till eldrift, kastat ut motorpaketet och monterat battericeller i motorrummet, vilket tidningen Auto Motor Sport också skrivit om.
Tanken på en konvertering väcktes efter att han köpte en Tesla och fick uppleva hur det var att köra elbil.
– Det är ju en helt överlägsen känsla. Accelerationen är extrem. Samtidigt åker man mjukt, fint och steglöst, beskriver Jan.
Billig i drift
Och plånboken jublar förstås. I stället för att köra på två liter bensin per mil är kostnaden nu nere i några kronor milen.
Jan berättar att intresset för gamla amerikanare alltid funnits där. Och Chevrolet Impala-modellen är den givna favoriten.
– Jag bestämde mig helt enkelt för att ta det bästa från två världar, säger han.
Vad säger kompisarna?
– De flesta tycker det är fräckt. Men det finns de som saknar det mullrande motorljudet. Till dem försöker jag säga att det känns skönt när det är tyst i kupén.
Bilen i fråga hade en gång rullat på Floridas gator, men Jan hittade den i Stockholm. På mätaren stod bara 7 400 mil och allt var i nyskick med originalfärg och allt.
– Först tänkte jag ta en hel Tesla och bara byta kaross. Men det gick inte. I stället fick jag importera begagnade prylar från USA. Där kommer bland annat drivenhet och batteri ifrån, visar han.
Bakvagn från Tesla
En Tesla model S har fått släppa till bakvagnen inklusive hjulupphängning, drivaxlar, bromsar och elektrisk parkeringsbroms.
Själva motorn är placerad bak medan batterierna på 350 kilo återfinns under motorhuven. Totalt handlar det om 18 så kallade moduler. Kompisen Martin Söderlind fick hjälpa till med det elektriska, där ladduttaget göms bakom den bakre nummerplåten.

Enligt Jan är räckvidden cirka 20-25 mil beroende på väderlek och hur fort man kör. Att ladda fullt tar cirka fem timmar. Bilens vikt har ökat med cirka hundra kilo efter konverteringen.
Invändigt finns allt det gamla kvar, inklusive den stora härliga ratten i krom och bakelit. Det enda som skvallrar om en ny tid är en pekskärm mitt på instrumentpanelen. På den styr han växelläge, kollar hastighet och sköter en rad inställningar.
Hastigheten då?
– Accelerationsmässigt ligger det nära en Tesla. Effekten är på över 1 000 hästkrafter. Men motorn kan bara ta emot 550 hästkrafter, säger han.
1,5 år tog det att bygga om amerikanaren. Hur mycket det kostat vill Jan inte berätta.
– Jag gör ju det här för att det är kul, för att man är entusiast, förklarar han.
Bygger ny bil
Jan berättar samtidigt att utvecklingen inom området är svindlande. Hade han påbörjat bygget i dag hade batterikapaciteten varit nära dubbel.
Därför planerar han ännu ett elbilsprojekt. Den här gången handlar det också om en Chevrolet Impala, fast från 1964 som stått i öknen i New Mexico och fått rostig patina som många gillar.
Förhoppningsvis ska den bilen vara klar till sommaren.
Chevrolet Impala, el
Årsmodell: 1966
Vikt: 1 940 kg
Drivning: Hel bakvagn från TESLA model S, inklusive hjulupphängning,
drivaxlar, bromsar och elektrisk parkeringsbroms.
Bromsar: Skivbromsar runt om.
Hjul: 19 tum
Batteri: 18 st LG batterimoduler, Litiumjon med ca 60 volt nominell
spänning.
Räckvidd: 20-25 mil.
Hästkrafter: 550
Övrigt: Bilen är både skattebefriad, besiktningsbefriad och fossilbefriad för framtiden.
Toppfart: Hög.
Ägare: Jan Karlander